in

Jasmina Muharemovića zbog ovog ismijavaju kolege

Jasmin je jedan od rijetkih pjevača narodne pjesme koji se nije dao „odmetnuti“ ni u kakav drugi muzički pravac. Stoga nerijetko kaže da je ostao klasični narodnjak.

Jasmin Muharemović je na estradi bivše države važio za veliku zvijezdu. On je svojim kvalitetnim vokalom snimio dosta pjesama koje su, naročito u Srbiji, bile više nego slušane.

-Teško je u narodnu muziku uvesti nešto modernije a da ostane ona tradicionalna pjesma. Mladi autori vole pjesme koje su presnimljene iz grčke, truske, rumunske, prerađuju ih i onda ih papreno naplaćuju. Ja to ne volim, ne zbog cijene nego jednostavno želim nešto što sam ja, što je napisano i komponovano isključivo za mene. Tako su uradili Taške i Maja za moju novu pjesmu „Zašto me odbijaš“. I u njoj sam ostao vjeran svom stilu, mada me sad zezaju zbog teksta „zašto mene odbijaš“ pa ispada „zašto me ne odbijaš“. No, ja se puno ne osvrćem na komentare kolega koji se zezaju sa mnom, jer znam da nisam usamljen slučaj. Pa i Hakalu su svojevremeno zezali za samo jednu riječ pjesme. Mislim da će se ova pjesma dopasti, ako ništa, mojim vjernim slušaocima – rekao je Jasmin.

Amerika pozvala svoje građane da hitno napuste Irak

Specijalni predstavnik Evropske unije oduševljen mladom Bosankom Almom Zadić: “Čestitam rođenoj Tuzlanki na izuzetnom uspjehu!”