in

Jeziv prizor zabilježen u Sarajevu nakon prvog dana Bajrama: BiH ovo nije zapamtila!

Foto: Klix
Foto: Klix

Na ulazu u Sarajevo, samo nekoliko metara od glavne saobraćajnice, odložena je veća količina kože životinja koje su najvjerovatnije zaklane kao kurbani.

Nimalo ugodan prizor u naselju Vogošća jutros je zatekao one koji su putovali prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Naime, odmah pored glavne saobraćajnice odložena je veća količina kože životinja koje su prema svim pretpostavkama žrtvovane u povodu Kurban-bajrama – prenosi Klix.

S obzirom na količinu odložene kože, vjerovatno je riječ o organizovanom odlaganju, ne nužno i bacanju, ostataka domaćih životinja, zbog čega se postavlja pitanje ko je odgovoran i po čijem odobrenju je to organizovano na javnoj površini.

Odnosno, zbog čega koža životinja nije privremeno odložena na prikladnije zemljište, a ne na ulaz industrijske zone nekadašnjeg TAS-a.

Jedan od prolaznika kazao nam je da je jutros ispred odlagališta zatekao veći broj pasa lutalica koji su raznosili ostatke zaklanih životinja.

Još uvijek nije poznato da li su o ovakvom postupanju upoznate Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Općina Vogošća.

Njemačka uvodi novi zakon o useljavanju: Bosanci pripremite se… Nakon ovoga više ništa neće biti isto!

Bebi niko nije htio da priđe jer smrdi, a onda je jedna policajka oduševila svijet…