in ,

Jezivi prizori ispred COVID ambulante u Srbiji: Čovjek preminuo ispred samog ulaza

U Srbiji, Pančevo, je jučer zabilježena drama. U ulici Zmaj Jovinoj na ulazu u “kovid ambulantu” starija je osoba u invalidskim kolicima pod nadzorom nadležnih preminula.

Prema svjedočenju Đure Vlajića za pančevački portal 013 koji je i napravio snimke, nemoćna i bolesna osoba u kolicima iza kombija Doma za lica ometena u razvoju “Srce u Jabuci” je još oko 14.30 bila u kolicima na ulici, a već nešto iza 16 sati na istom mjestu bila je prekrivena bijelom plahtom. Najvjerovatnije preminula.

“I dalje sam u šoku. Neljudski je. Čovjek je kada sam prvi put prolazio bio u teškom stanju i očigledno na ulici u hladovini ispred kovid ambulante čekao na svoj red da mu se ukaže pomoć sa nekom maskom na licu. Kada sam drugi put prošao, oko sat i po vremena kasnije bio je na istom mjestu. Ali sada na suncu, preminuo. Isto u kolicima samo glave prekrivene bijelom plahtom.”, rekao je Đura Vlajić autor snimaka i radnik Sekretarijata za inspekcijske poslove gradske uprave Pančevo.

Vlajić kaže da je crveni kombi između koga i zida zgrade ambulante se nalazio tragično preminuli čovjek bio jasno obilježen da pripada Domu za lica ometena u razvoju “Srce u Jabuci”.

“Rekao sam tim ljudima koji su se pojavili u skafanderima da su čovjeka u takvom stanju držali na suncu ono to sam ja vidio i snimio od 14:30. Kada su mi rekli da je preminuo pitao sam a što ga ne sklone, što ga drže na suncu i ljetnjih 35 stepeni na ulici. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju i da dođe na lice mjesta. Pa kakva inspekcija, ako smo ljudi moramo da brinemo o ljudima, i o preminulom i o ljudima koji prolaze ulicom”, priča vidno uznemiren Vlajić.

Znate li šta je Dodik pitao djecu dok im je Vučić dijelio čokolade?

Javnost u šoku: Ubijeni Damir Hadžić i Alan Kožar!