in ,

Jezivo najmračnije moguće proročanstvo se i ostvaruje?! Pogledajte nevjerovatan film o pošasti koja uništava čovječanstvo, sledit će vam se krv u žilama!

Brojni filmovi predvidjeli su jezive scenarije. Rijetki su se i ostvarili…

U sjeni korona virusa naučnici su počeli podrobnije analizirati kultno ostavarenje monipajtonovca Terrya Gilliama – kultni film pod nazivom “12 majmuna”.

Neka filmska nagađanja zaista su je jeziva. U filmu dvanaest majmuna možda je najavljeno sve?!

12 majmuna (eng. 12 Monkeys) američki je naučno-fantastični film iz 1995. godine kojeg je režirao Terry Gilliam, a koji je zapravo prerada kratkog igranog filma La jetée autora Chrisa Markera iz 1962. godine.

S obzirom na njihove ranije filmove, nije ni čudo da su Terry Gilliam, redatelj “Brazila” i David Peoples, koscenarist “Istrebljivača”, zaslužni za uspjeh ovog naučno-fantastičnog trilera o mračnoj sutrašnjici. Riječ je o jednom od najdojmljivijih filmova ovog žanra, koji je okupio poznatu autorsku i glumačku ekipu, te priskrbio punu pozornost kritike i publike. Gilliam, član ekipe koja je osmislila nezaboravnu britansku humorističnu seriju “Monty Python”, izvrsno se snašao i u Hollywoodu (Kralj ribara), dok mu je “Brazil” donio najveća priznanja…

Uzbuna zbog Kineza: Mostar i HNK izloženi koronavirusu

POPULARNA DESTINACIJA KRIJE TAJNE! Ovo su zanimljive priče o Disneylandu