in ,

Kako su Bosanci i Hercegovci u Austriji obilježili Dan državnosti

Kako su Bosanci i Hercegovci u Austriji obilježili Dan državnosti
Kako su Bosanci i Hercegovci u Austriji obilježili Dan državnosti

Velika proslava Dana državnosti BiH jučer je upriličena i u Austriji, u Wallerseehalle u Henndorfu kod Salzburga, prenosi Federalna novinska agencija.

Organizator proslave je BH Dijaspora Salzburg, a događaj su svojim prisustvom uveličali eminentni gosti iz gradske i državne politike Austrije, između ostalih Anja Hagenauer, Bernhard Auinger, Ahmed Husagić i Tarik Mete.

Brojni Bosanci i Hercegovci u Austriji ovaj veliki državni praznik obilježili su uz specijalni muzički i kulturno-umjetnički program.

“Cult Band” iz Austrije, koji čine muzičari porijeklom iz BiH, vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, bubnjar Adnan Sejdić i njihov novi klavijaturista Nikola Vasilijević, koji je inače student klavira na Anton Bruckner Univerzitetu u Linzu, pobrinuli su se da obilježavanje Dana državnosti BiH prođe uz najljepše muzičke note, a prisutni su uživali u njihovom odličnom nastupu – saopćio je organizator.

Događaj su obilježili i nastupi KUD Behar Salzburg i KUD Safir Salzburg, koji prate sve značajne manifestacije i događaje koji se tiču bh. dijaspore u Austriji, a gosti su imali priliku pogledati i izvođenje predstave “Posljednja porodica” Teatra Fedra iz Bugojna.

Vedo zabio

Video: Sjajni Ibišević zabio za Herthu u Kolnu!

Dodik

Dodik poslao žestoku poruku Izetbegoviću u vezi tajne bošnjačke vojske