in

Kandidatkinja SDA tvrdi: Treba mi godina da od Neuma napravimo Monte Carlo
Stranka demokratske akcije održala je konferenciju za medije u Mostaru na kojoj su govorili kandidati za Parlament Federacije BiH Đemila Gabriel i Salmir Kaplan.

„Ja nisam žena od velikih riječi, ja sam žena od velikih djela. Iza sebe ostavljam rezultate. Tokom godinu danas kao počasna konzulica lobirala sam za BiH u Australiji. Učestvovala sam u postavljanju stećka ispred državnog Parlamenta u Kamberi, prva sam žena investitor u filmsku industriju u BiH te sam organizovala prvi iftar i proslavu Dana nezavisnosti BiH Parlamentu Novog Južnog Velsa.

Skupa sa svojim suprugom, a koji je jedan od 100 najuticajnijih ljudi u svijetu biznisa, odlučila sam da investiramo u BiH. Prošle godine investirali smo 10 miliona dolara a sada smo odlučili da investiramo u HNK-a“ rekla je Đemila Gabriel, saopćeno je iz SDA HNK..

Kao svoju ambiciju istakla je želju da postane gradonačelnica Neuma

„Moja ambicija je da budem gradonačelnica Neuma, treba mi samo godina dana, ne trebaju mi četiri godine da od Neuma napravimo BiH Monte Carlo.
Imamo mnogo mogućnosti da radimo na takvim projektima, projektima na privlačenju stranih ulagača. SDA je otvorena, demokratska stranka. Mi ne obećavamo, mi radimo“ rekla je Gabriel te dodala da u slučaju da dobije poziciju želi poboljšati uslove za investiranje u BIH.

„Postoji mogućnost stvaranja slobodne trgovačke zone, gdje možemo da uzmemo najbolje svjetske modele, kao što je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i primjenimo ih ovde.

Možemo lansirati nacionalnu inicijativu za iniciranje jednoobraznog obrazovnog procesa, te postaviti rokove za osnivanje firmi i upravljanje stranim investicijama“ rekla je Gabriel te istakla kako je nužno obučiti kadrove kako da se uključe u procese.

Kandidat Stranke demokratske akcije za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Salmir Kaplan obavljao je dužnost zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH u proteklom mandatu te je govorio o postignutim rezultatima.

„U Zastupničkom domu u proteklom mandatu, SDA je jedina stranka koja je cijeli mandat provela kao stranka koja nije bježala od odgovornosti koju nosi vlast.
Imali smo situaciju da se koalicioni partner, nakon nepune godine, povukao iz vlasti. Drugi koalicioni partner, koji je popunio mjesto, u pola mandata se proglasio opozicijom. Treći partner je bojkotovao sjednice. U tim okolnosti, koliko god se uradilo, uradilo se dosta i to sa koalicionim partnerima koji su tako percipirale vlast. Jedno je SDA bila ta koja se nije igrala politike i nosila je sve pozitivne procese“ rekao je Kaplan, saopćeno je iz ove stranke.

Ovo cijeli slučaj mijenja iz temelja: Podignuta krivična prijava protiv patologa koji je vršio obdukciju tijela ubijenog Davida

Ne zna se ko je luđi u ovoj državi, Čović poručio: Ponosno i prkosno kažem kako je Neum hrvatski