in , ,

KAO U HORORIMA: Ovo je migrantski kamp Lipa kod Bihaća 24h poslije požara!

U kampu Lipa jučer je pola šatora izgorjelo

Većina migranata koji su boravili u kampu Lipa kod Bihaća noć su proveli ispod otvorenog neba.

U kampu Lipa jučer je pola šatora izgorjelo, ali je ostao jedan veliki šator koji nije bio dovoljan za sve njih da prespavaju tako da se postavlja pitanje gdje su ostali migranti proveli hladnu decembarsku noć.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić je jučer dao prijedlog da se osposobi kamp Bira koji se nalazi u centru grada u Bihaću, ali se na taj prijedlog bune mještani koji se okupljaju ispred Bire.

Mještani kažu da su tri godine trpili migrantsku krizu i da Bišćani i Unsko-sanski kanton snose sav teret migrantske krize i da su dovoljno bili humani i tolernatni.

Također je sa Skupštine USK poručeno da Bira nije rješenje i da se migranti ne mogu preseliti u Biru i poručuju da ne treba da budu u urbanim naseljima.

Problem je i sa kampom Miral u Velikoj Kladuši. Migranti u nekoliko posljednjih mjeseci, koji nemaju mjesta u Miralu, prave divlja naselja po šumama Velike Kladuše.

Postoje sumnje da su migranti koji su juče napustili kamp Lipu slično urade po šumama Bihaća, ako ne prođu granicu sa Evropskom unijom.

Draško Stanivuković prvi radni dan na posao stigao autobusom javnog prevoza

Kabinet Milorada Dodika pisao Ambasadi Ukrajine: “Ikona se ne nalazi niti na jednoj listi zaštićenog, izgubljenog ili otuđenog kulturnog blaga niti jedne zemlje”