Katastrofalne vijesti za Roberta Prosinečkog: Ovome se niko nije nadao

Robert Prosinečki

Senad Lulić, kapiten rimskog Lacija definitivno više neće igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Treba to otvoreno kazati: ovome se niko nije nadao jer svi smo bili ubijeđeni da će dolaskom novog selektora i Lulić promijeniti svoju odluku. Nažalost, to se nije dogodilo…

Kako su za Anadolija istakli iz stručnog štaba nacionalnog tima BiH, selektor Robert Prosinečki, i pored velike želje, prilikom posjete Rimu nije uspio uvjeriti Lulića da promijeni odluku, te je član ”nebesko plavih” potvrdio oproštaj od dresa popularno zvanih ”zmajeva”.

Lulić je odluku o povlačenju iz reprezentacije donio 29. decembra prošle godine kada je uputio pismo u Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) u kojem je, između ostalog, istakao da je ”došlo vrijeme da kaže zbogom”.

Kraj za Lulu…

”Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom”, pisao je tada Lulić čelnicima N/FS BiH i rukovodstvu reprezentacije BiH.

Za fudbalsku ”A” reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola. Lulić je bio član bh. državnog tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

U narednim danima Prosinečki će pokušati dogovoriti sastanak i sa Vedadom Ibiševićem u Berlinu, kako bi napadača Herte pokušao uvjeriti da se, ipak, vrati igranju za reprezentaciju BiH, za koju je postigao najvažnije golove u njenoj istoriji.