in , ,

Kesić komentarisao u svojoj emisiji film “Quo Vadis, Aida?”: Svako ko je pogledao Aidu siguran sam da već ima svoga pobjednika

Ovaj put je Zoran Kesić komentarisao Quo Vadis, Aida? u svojoj emisji

Mržnja, nacionalizam, nasilje, nepravda, surovost, užas i rat, sve je to dovelo do Srebrenice jula 1995. godine i mnogih drugih mesta tuge, smrti i žrtava, zato ajmo Aida, kazao je Zoran Kesić.

Reakcije na film rediteljice Jasmile Žbanić, koji je ozbiljan kandidat za nagradu Oskar, ne prestaju.

Ovaj put je Zoran Kesić komentarisao Quo Vadis, Aida? u svojoj emisji “24 minute sa Zoranom Kesićem”.

“Ušao je u najuži izbor za izbor Oskara. Svako ko je pogledao Aidu siguran sam da već ima svoga pobjednika i ima za koga navija. A kada navijaš za, red je da se navija i protiv, red je da se onom drugom viče, ua i a mu se želi poraz. Taj drugi može biti sve ono što je dovelo do Srebrenice jula 1995. godine i mnogih drugih mesta tuge, smrti i žrtava, a to su redom mržnja, nacionalizam, nasilje, nepravda, surovost, užas i rat i zato ajmo Aida, kazao je između ostalog Kesić.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Na današnji dan prije 28 god. odigrana važna utakmica: Boje bh. tima branili su Baždarević, Hadžibegić, Sušić, Kodro, Musemić, Slišković…

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Saudijskoj Arabiji: “Spremni smo pomoći u nabavci vakcina”