in , ,

Kesić nakon okrutnih napada na gostovanje “Aide” i “Mladića”: Patriotski je dovesti naše kandidate za Oskara u emisiju

On dodaje da bi im lakše bilo da nisu doveli sjajne glumce iz Aide, ali da nikada nisu birali taj put da se dodvoravaju gledaocima

Posljednja emisija “24 minuta sa Zoranom Kesićem“ emitovana u subotu na Novoj S, izazvala je podeljene reakcije javnosti, a najviše negativnih komentara odnosilo se na goste – Jasnu Đuričić i Borisa Isakovića, glumce filma “Quo vadis, Aida“.

Oni koji su napadali autore emisije optuživali su ih da šire antisrpsku propagandu, uz komentare da su kvislinzi, izdajnici, strani plaćenici i slično. Oštra polemika se već dva dana odvija na društvenim mrežama, a najmanje se priča o filmu koji je bosanski kandidat za Oskara i u kojem glume i naši glumci.

Autor i voditelj emisije “24 minuta“ Zoran Kesić kaže za Danas da je posao televizijske emisije i autora da radi onako kako misli da treba, po svojoj savjesti, procjeni i kućnom vaspitanju, a da je posao gledalaca da gledaju i da komentarišu.

“Mislim da je suludo da autor komentariše komentare gledalaca. Druga stvar, naravno da smo očekivali da će gostovanje glumaca iz Aide izazvati komentare gledalaca, uglavnom negativne. Znamo gdje živimo, nažalost. Ali, da li ta naša svijest o tome treba da nas spriječi da uradimo nešto što mislimo da treba? Naravno da ne – ističe Kesić.

On dodaje da bi im lakše bilo da nisu doveli sjajne glumce iz Aide, ali da nikada nisu birali taj put da se dodvoravaju gledaocima.

“Nakon gledanja filma, shvatili smo koliko je snažan, jak, potreban, i koliko su uloge Borisa i Jasne – srpskih glumaca, dragocjene. I koliko im treba pružiti podršku, znajući u kakvom društvu živimo. Naši glumci su kandidati za najveću svjetsku filmsku nagradu, za Oskara. Patriotski je čin pozvati i u emisiju i reći “ej, ljudi, ovi glumci su razvalili“. Možemo biti ponosni na njih – navodi Kesić.

Prema njegovim riječima, bilo bi zanimljivo vidjeti da li je ovaj film uvršten u program Festa.

“Da li je moralno gurati ovaj film pod tepih da ti ne zamjere šta će da kažu društvene mreže, ili je moralno reći – gledao sam film i mislim da je jako vrijedan i važan, za shvatanje situacije i za pomirenje na ovim prostorima. A komentare gledaoca emisije ostavljam gledaocima. Ovo je dobar film. Ozbiljno dobar film.

Proglašavanje Aide antisrpskim filmom je, kako bi to neki popularno rekli, čist autošovinizam. To je film antimržnje, antizločina, antinepravde. Proglašavanje filma antisrpskim implicira da je naš narod, narod mržnje i zločina, a to neću i ne želim da prihvatim jer to prosto nije istina. Ko god napiše ili kaže da je ovaj film antisrpski znajte da je nula od patriote i u suštini mrzitelj sopstvenog naroda – zaključuje Kesić.

Arijana Memić: Makar i živote dali, sve do jedne i jednoga. A brdo nas je, k’o Igman kojeg si toliko volio, odustati nećemo!

Putnička agencija “ISG Travel” iz Švicarske obradovala je Bosance širom Evrope: “Najbolja vijest u ovoj 2021. godini!”