in

Ko će liječiti građane BiH? Više od 1000 ljekara DANAS je dalo otkaz!

Ljekari Tuzla
Ljekari Tuzla

Od jutros do 12:00 sati u svim javnim zdravstvenim ustanovama u TK oko 1030 ljekara i stomatologa potpisalo je invdividualne otkaze.

Potvrdio je to za RTV Slon Admir Suljić, predsjednik štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK.

Prema njegovim navodima, najveći odziv ljekara i stomatologa je u Doboj Istoku gdje je 99% ljekara potpisalo otkaze, a to nije učinio samo jedan ljekar.

U Gradačcu je individualne otkaze potpisalo 70% ljekara i stomatologa, u Srebreniku 90%, u Lukavcu 70%, u Gračanici u Dom zdravlja 90%, a u Općoj bolnici 50 %.

Kako navodi dr. Suljić pod najvećim pritiskom su ljekari UKC -a Tuzla i Doma zdravlja Tuzla zbog kojeg se u javnost ne izlazi sa brojem ljekara koji su potpisali otkaze.

“O tačnom broju potpisanih otkaza podatke ćemo imati večeras i ukoliko se ubrzo ne riješi situacija u kojoj se nalazimo dogovorili smo se da ćemo sve otkaze kolektivno provesti kroz protokol čime će oni postati zvanični”, kazao je za RTV Slon Admir Suljić, predsjednik štrajkačkog odbora SSDMiSTK.

Stravična eksplozija u Beogradu: Ubijen muškarac iz BiH koji je hapšen zbog Aleksandra Vučića!

Amerika je upravo zadala težak udarac Turskoj!