in , ,

Koeman napokon progovorio, dotaknuo se Pjanićevih prozivki: “Malo je isfrustriran, drugi igrači su bili bolji”

Pjanić nije imao najbolji odnos s holandskim stručnjakom koji na njega nije računao pa ga je ovog ljeta i posudio Bešiktašu.

Barcelonin trener Ronald Koeman u intervjuu za Mundo Deportivo govorio je o brojnim aktuelnim temama, a dotakao se i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Naime, naš veznjak nije imao najbolji odnos s holandskim stručnjakom koji na Pjanića nije računao pa ga je ovog ljeta i posudio Bešiktašu.

“U Barceloni nikada nisam dobio pravu priliku. Koeman me nije poštovao i nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Nogometaš sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim”, rekao je Pjanić nedavno u intervjuu za Marcu.

Koeman je sada odgovorio na prozivke te obrazložio zašto bh. veznjak nije imao mjesto u timu.

“Smatram da je Pjanić malo isfrustriran. Potpuno razumijem da je malo razočaran. U sistemu igre koji preferiramo, sa i bez lopte, Pjanić je izgubio mjesto od konkurencije ostalih veznjaka. Zaista se ništa drugo nije dešavalo. Pokušavali smo i s njim, ali jednostavno drugi igrači su bili bolji”, rekao je Koeman.

Podsjetimo, upravo je Mundo Deportivo branio Koemana u nedavnom tekstu u kojem su otkrili razlog zašto je Nizozemac prekrižio Pjanića.

U tekstu je navedeno kako je Koeman cijenio Pjanićev kvalitet i karijeru u svakom trenutku, ali je smatrao da njegov stil igre nije odgovarao stilu Barcelone, posebno kada je riječ o defanzivnim zadacima.

Lagumdžija

Zlatko Lagumdžija upozorava: “Christian Schmidt je upao u zamku priče o nedovoljnoj zastupljenosti Hrvata u institucijama BiH”

Dervo Sejdić pisao Christianu Schmidtu: “Najmanje sam od vas očekivao ovakve nesmotrene izjave”