in

Komšić na skupu DF-a u Tuzli: Alternative nema, Predsjedništvo BiH mora biti socijaldemokratsko!

Komšić na skupu DF-a u Tuzli: Alternative nema, Predsjedništvo BiH mora biti socijaldemokratsko!
Komšić na skupu DF-a u Tuzli: Alternative nema, Predsjedništvo BiH mora biti socijaldemokratsko!

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održan je javni skup Demokratske fronte koju predvodi Željko Komšić, a istaknuto je da se naša zemlja nalazi u vrlo lošem položaju te da je potrebno politiku vratiti klasičnoj ljevičarskoj ideji.

Skupu pod nazivom “Trenutak istine” prisustvovao je veliki broj simpatizera i članova DF-a, a bogatiji su za 1.769 novih članova.

Komšić je svoj govor započeo oštrim tonom. Poslao je dvije poruke građanima.

– Prva se tiče budućnosti BiH. Čini mi se da BiH od završetka rata do danas nije bila u težoj situaciji, računajući sve ono što se dešava u samoj BiH i oko nje. U drugoj poruci valja se vratiti nečemu što je klasična ljevičarska, socijalna i socijaldemokratska ideja. Svi bi trebali biti u službi onih koji su pogođeni nepravdom u BiH, a takvih je previše. Pogođeni su nepravdom razne vrste – lopovlukom, bahatošću, kriminalom, svojim socijalnim i ekonomskim statusom – kazao je Komšić.

Inače, u Tuzli je jučer potpisan i sporazum o saradnji između kantonalnih odbora SDP-a i Naše stranke u TK, a Komšić je naglasio da je to stvar dviju stranaka, dodavši da DF ima svoju liniju kojom ide.

– Imamo poprilično jaku organizaciju u TK i računamo na dobar rezultat. Svakako da saradnja s Našom strankom, SDP-om i ne znam u kakvom stanju je ovdje Građanska stranka, podrazumijeva neku vrstu predizborne, a pogotovo postizborne saradnje. Na nivou BiH stav DF-a je da neće ići u tu vrstu predizborne saradnje – naglasio je Komšić.

Svi kantonalni odbori SDP-a predložili su da aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović bude kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a Komšić je povodom toga rekao da njemu, kao i svima drugima koji se pojave kao kandidati za spomenutu poziciju, želi sreću i uspjeh.

– Što se mene tiče mogu računati na korektan odnos u predizbornoj kampanji, te u toku samih izbora. Moja kandidatura ima isključivo veze s onim što radi Dragan Čović, HDZ i HNS, želim i osjećam potrebu da zaustavim tu politiku. Čini mi se da mogu – rekao je Komšić.

Dodao je i da bi bilo idealno da buduće Predsjedništvo BiH bude socijaldemokratsko.

– Ljevica mora imati snagu za takvo nešto. Alternative u ovoj zemlji nema, imate ljevicu takvu kakva jeste, ona se mora boriti da bude što bolja i da ima što više snage – zaključio je Komšić.

Pa ovo je urnebesno! Pogledajte kakve je ocjene imao Bakir Izetbegović u školi

Hercegovački genije iz sjene gostuje u Beču