in , ,

Konačni pad Aleksandra Vučića?! Hiljade građana Srbije na ulicama, brutalni represivni režim i diktatura na izdisaju…

Pojedini okupljeni su ispred zgrade RTS-a palili baklje, a sa razglasa je emitovano otvoreno pismo rukovodstvu javnog servisa.

U Beogradu je održano peto po redu protestno okupljanje građana pod sloganima “Stop krvavim košuljama” i “Jedan od pet miliona”.

Kao i prethodne četiri subote, i ove su se građani prijestolnice Srbije okupili na platou kod Filozofskog fakulteta, odakle je krenula šetnja centralnim gradskim ulicama.

Na početku okupljanja odata je počast nedavno preminulim glumcima Ivu Greguroviću i Marku Nikoliću. Okupljenima se na početku, kao i do sada, obratio glumac Branislav Trifunović a ove subote govorio je i njegov kolega Radoslav Rale Milenković.

Branislav Trifunović je umjesto uvodnog obraćanja pročitao otvoreno pismo generalnom direktoru Radio televizije Srbije Draganu Bujoševiću u kojem ga poziva da podnese ostavku.

“Vrijeme je da vas građani podsjete da je vaša obaveza da građanima pružite istinu a ne da vodite propagandu za političare. Nije srpski ćutati, Dragane Bujiseviću”, poručio je Trifunović.

“Ovde nije riječ o politici već o ljudskoj potrebi da živimo u zemlji u kojoj se ambicija gradi na znanju a uspjeh u radu. Živimo u zemlji koja liči na stadion, na kome jedan čovjek stavlja na semafor šta mu padne na pamet bez obzira na utakmicu”, rekao je Radoslav Rale Milenković.

TITO JE ŽELIO VELIKU JUGOSLAVIJU Objavljena karta kako je trebala izgledati bivša država

Bjelogrlić s nekoliko rečenica rasplakao sve prisutne na sahrani Marka Nikolića