in ,

Konačno niže cijene rominga

Mobitel

Cijene rominga u regiji, za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju bit će ponovo su snižene od 1. jula, saopćila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Srbije.

Živite u dijaspori, a planirate ovog ljeta doći u BiH: Obavezno pročitajte ove savjete

Cijene će biti snižene na osnovu Sporazuma o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, kojim su određene maksimalne cijene usluga rominga u državama potpisnicima Sporazuma.

Od danas će u spomenutim državama maksimalna cijena odlaznog poziva u romingu (cijena po minutu i u eurima bez PDV-a) biti 0,19 eura.

Maksimalna cijena dolaznog poziva u romingu će biti 0,05 eura.

Maksimalna cijena SMS poruka u romingu – 0,06 eura, a maksimalna cijena za usluge prenosa podataka i MMS poruka u romingu (cijena po MB/poruci) će biti 0,20 eura.

Operatori mogu ponuditi i niže cijene od maksimalnih koje su predviđene Sporazumom, dodaje se u saopćenju.

RATEL je podsjetio da je Sporazum o sniženju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama zaključen 2014. godine između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Donosimo vam djelić atmosfere s teferiča u Dortmundu

Donosimo vam djelić atmosfere s teferiča u Dortmundu

Novac

Sjajne vijesti: 40 stranih kompanija dolazi u BiH, stotine radnih mjesta biće otvoreno…