in ,

Kreću hapšenja? MUP se konačno oglasio o kupovini diploma u BiH!

Senad Pehlivan
Senad Pehlivan

Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK za N1 je govorila o akciji policije u Sanskom Mostu zbog afere “Diploma” koju su otkrili novinari Žurnala.

Ona je potvrdila da je u jutranjim satima bila akcija MUP-a.

“Zbog medijskih istupa o nezakonitom izdavanju diploma za sticanje stručnjih zvanja, istražitelji sektora Kriminalističke policije USK pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva provode određene istražne radnje, s ciljem dokazivanja krivičnog djela – krivotvorenje službene isprave, izdavane od strane Centra za obrazovanje odraslih u Sanskom Mostu”, navela je Galić u izjavi za N1.

MUP je izuzeo dokumentaciju u školi u Sanskom Mostu, potvrđeno je ranije danas.

Podsjećamo, bez prisustva ijednom času, za svega sedamnaest dana, u prazničnom periodu, novinarka Žurnala završila je srednju medicinsku školu. Vrlodobrim uspjehom. Dokumente je predala 20. decembra 2018. godine. Ovjerenu diplomu, svjedodžbe za sva četiri razreda srednje škole dobila je 3. januara ove godine. Na svoje ime i prezime.

Ekipa Žurnala je istražila priču o kupovini diploma potrebnih za prekvalifikaciju.

Na diplomi Medicinske tehničke škole iz Sanskog Mosta piše da je učenica Azra Omerović upisala “prekvalifikaciju” 22. 11. 2016. godine, te da je uspješno okončala školovanje 15. 11. 2018. godine, odnosno mjesec dana prije nego je i predala “potrebnu dokumentaciju”.

Opsadno stanje u Banja Luci, centar grada u potpunoj blokadi!

Brutalan odgovor Ognjenu Vranješu stigao od reprezentativca BiH na Instagramu