in

Krizni štab donio nove mjere, apsolutno svaki građanin ovog se MORA pridržavati

Naglašavaju i kako na provođenju ovih mjera treba i dalje istrajavati, ali i insistirati.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim korona virusom upozoravaju građane Kantona Sarajevo da izbjegavaju odlaske u susjedne zemlje, ali i u sve one u kojima je u posljednje vrijeme došlo do značajnijeg povećanja broja zaraženih korona virusom.

Članovi Kriznog štaba pozivaju sve osobe iz Kantona Sarajevo koje su u posljednjih 14 dana boravili u ugroženim zemljama da budu posebno oprezni i odgovorni, da prate pojavu mogućih simptoma, te sve svoje kontakte svedu na najmanju moguću mjeru.

“U slučaju pojave simptoma akutne respiratorne bolesti sa povišenom temperaturom, općom malaksalosti, suhim kašaljem, gubitkom čula okusa i mirisa neophodno je da se odmah jave nadležnoj zdravstvenoj službi. S tim u vezi, iz Kriznog štaba još jednom pozivaju sve naše sugrađane na odgovorno provođenje svih propisanih javno-zdravstvenih mjera, prije svega na obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje higijene ruku toplom vodom i sapunom, držanje propisane distance od najmanje 1,5 metra, te stalno prozračavanje prostora u kojem borave”, navode iz Kriznog štaba.

Iz Kriznog štaba poručuju da je sve ovo neophodno, kako bi epidemiološka situacija u kantonu ostala povoljna, jer je trenutno takva zahvaljujući upravo dobro provedenim javno-zdravstvenim mjerama od građana.

Naglašavaju i kako se na provođenju ovih mjerama treba i dalje istrajavati, ali i insistirati.

(Slobodna Bosna)

Broj preminulih od koronavirusa u svijetu premašio milion

Gorka sudbina: Adil željan hljeba, ali ipak se nada sretnijoj starosti