in ,

KRVOPROLIĆE U BERLINU Mafijački obračun balkanskih bandi zapanjio javnost

Mafijaški obračuni u Njemačkoj uznemirili su javnost, a jedan od ubijenih je i Crnogorac, piše Blic.

Kako pišu njemački mediji, riječ je o doušniku Savezne kancelarije kriminalističke policije Njemačke. Zbog toga je policija i preuzela istragu, a špekulira se da je zapravo riječ o crnogorskom mafijašu, pripadniku jednog tamošnjeg klana.
Kako piše Blic, otkada kada je Forstu u pokrajini Brandenburg došlo do dvostrukog ubsitva i ranjavanja crnogorskih i srbijanskih državljana, u medijima su se pojavile mnogobrojne teorije o tome što bi mogao biti motiv ubistva.

Pretpostavljalo se da je riječ o nastavku rata crnogorskih kriminalnih grupa koje su već godinama u sukobima. Prema teorijama, meta napada je zapravo bio ranjeni Miloš Vesković i to zbog osvete za ubistvo Blaža Đurovića te da je posrijedi trgovina narkoticima i prevlast na njemačkom tržištu.

Međutim, nemački portal Märkische Allgemeine Zeitung iznio je novu tvrdnju pozivajući se na neimenovane izvore, da je jedan od ubijenih bio doušnik kriminalističke policije u Njemačkoj.

Ubijeni Darko Mijović je prije petnaestak dana stigao u Njemačku i pretpostavlja se da bi to zapravo mogao biti Nikola Jovanović zvani Debeli. No, ta informacija nije službeno potvrđena nego je bazirana na pretpostavkama.
Na tu tezu navodno ukazuju brojne stvari poput primjerice toga da se na “listi za odstrijel” jedne kriminalne grupe nalazi njegovo ime kao i skrivanje u napuštenoj kući. Prema ovoj tezi, razlog za ubsitvo upravo je Jovanovićevo ime na spomenutoj listi. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su još otprije poznata lica i bliski su sa škaljarskim klanom.

Njemačka policija pronašla je nekoliko komada oružja u šumi nedaleko mjesta ubojstva.

Blic je prenio da je riječ o oružju s prigušivačima. Drugi detalji nisu objavljeni.

Inače, ovakav sistem je prepoznatljiv potpis u obračunu crnogorskih klanova koji su u sukobu od kraja 2014. Njihov sukob prelio se i na druge europske države. Nakon ubsitva ili pokušaja ubsitva, kako bi se prikrili tragovi, automobil i oružje korišteno u napadu uvijek budu zapaljeni.

Blic podsjeća da su u krvavom piru ubijeni Nikola Jovanović i Darko Mijović, od ranije poznati crnogorskoj policiji i javnosti. Ranjeni su Miloš Vesković i Miloš Pavićević. Mediji su ih označili kao pripadnike škaljarskog klana, odnosno ogranku kojim rukovodi Alan Kožar.

NAUČNO DOKAZANO Bebe rođene u BiH su druge najzdravije na planeti Zemlji, a evo i zašto

Katastrofa Milorada Dodika: Analitičari ne mogu vjerovati kako je glup potez napravio