in ,

Kultni reprezentativac BiH kao trener osvojio Kup države iz Evropske Unije: Ma bravo majstore!

Lokomotiv Plovdiv je osvojio Kup Bugarske i izborio nastupa na evropskoj sceni. U finalu su savladali Botev sa 1:0, a jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh, je bivši reprezentativac BiH, Bruno Akrapović, koji je fenomenalno vodio ekipu sa mjesta trenera.

“Prezadovoljan sam. Ne mogu opisati ovaj trenutak. Došlo je 20.000 ljudi, atmosfera je bila sjajna. Drago mi je prije svega jer je u klubu dosta igrača koje sam ja selektirao. S ovim uspjehom su sebi otvorili mnoga vrata. Oni su fudbaleri s malim primanjima, a već imaju značajan rezultat u karijerama”, rekao je Akrapović.
Inače, Lokomotiv i Botev su iz istog grada. Rivalstvo među klubovima je nevjerovatno. Nekad dolazi i do granice mržnje, ali finale je proteklo u najboljem redu, što je također istakao Akrapović.

“Nevjervoatno je rivalstvo ovdje. Bila je sveopšta mobilizacija pred utakmicu. Ne mogu se opisati odnosi ova dva kluba.”

Za Lokomotiv je ovo bio prvi Kup u historiji kluba, a u vitrinama imaju jednu titulu iz 2004. i Super Kup iz iste godine.

TRAŽE HITNU ISTRAGU Nikad žešća reakcija Amerikanaca u Sarajevu zbog skandaloznih dešavanja koja potresaju BiH!

Ogromno razočarenje za Damira Džumhura: Spopale ga svojevrsne Sizifove muke… Ipak, njegove pobjede nisu Pirove.