in

Leonardo DiCaprio donirao tri miliona dolara za Australiju

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio donirao je tri miliona dolara za pomoć Australiji u kojoj mjesecima bjesne požari.
Ovaj novčani iznos namijenjen je gašenju požara u Novom južnom Velsu i za pomoć zajednicama koje su najviše stradale, kao i spašavanju divljeg svijeta.

Novčanu pomoć uručila je organizacija “Savez za Zemlju” (Earth Alliance) koju su fomirali Leonardo DiCaprio, i filantropi Laurene Powell Jobs i Brian Sheth 2019. godine. Pokrenuta je zbog klimatskih promjena i gubitka biološke raznolikosti.

Australski fond će sarađivati ​​sa lokalnim partnerskim organizacijama, uključujući Aussie Ark, Bush Heritage i Wires Wildlife Rescue, piše ABC.

DiCaprio se tako pridružuje sve većem popisu slavnih osoba koje doniraju. Australski glumac Chris Hemsworth i britanska zvijezda Elton John početkom sedmice obećali su po milion dolara, a donirali su i Nicole Kidman, Pink i Keith Urban. Metallica je izjavila da će donirati 750.000 dolara hitnim službama u Victoriji.

Požari u Australiji, potaknuti sušom i najtoplijom i godinom, zabilježeni su od septembra, mjesecima ranije nego što je tipično za godišnju sezonu požara na ovom području.

Ford Mustang legendarnog glumca Stevea McQueena prodan za 3,4 miliona dolara

Došli su kao stranci a onda postali diktatori u zemljama koje su vodili