in , ,

Lijepa priča: Kompanija iz BiH sklopila ugovor s Nijemcima, zaposlit će još 40 radnika!

Elchy-tex je poznat kao proizvođač tekstilnih dijelova za autoindustriju i radne odjeće.

Iako se tržišta još uvijek nisu stabilizirala i oporavila od posljedica pandemije Covid-19 ima naznaka da bi bosanskohercegovačka tekstilna industrija mogla doživjeti novi, postpandemijski procvat.

Nestabilnost i nefleksibilnost tržišta naveli su mnoge zapadnovuropske kompanije koje su do sada svoje proizvodne pogone selile što dalje na istok, da svoje partnere traže u državama koji su na samim marginama Evropske unije.

Ovim potezom bi osigurale bolju kontrolu i fleksibilnost nad svojom proizvodnjom jer svoje proizvode mogu imati na tržištima u svim dijelovima Evropske Unije u roku od 48h.

Pandemija je ukazala na sve nedostatke prekooceanske proizvodnje a uz ogromno povećanje troškova kontejnerskog prijevoza saradnja s azijskim proizvođačima je postala gotovo pa nerentabilna.

To je prepoznala i njemačka kompanija za proizvodnju radne odjeće Teamdress koja se nakon mnogo godina “lutanja” ponovo vratila na tržište BiH i sklopila ugovor sa domaćom firmom Elchy-Tex iz Žepča, prenosi Biznisinfo.

Elchy-tex je poznat kao proizvođač tekstilnih dijelova za autoindustriju i radne odjeće.

Broji oko 120 zaposlenika a s ovim novim projektom u planu je zapošljavanje dodatnih 40 radnika.

Da bi uspješno implementirao ovaj projekat Elchy-Tex d.o.o je u potrazi za novim radnicima i kooperantima iz uže regije.

Ugledna Nataša Kandić uputila nedvosmislene poruke iz Srbije: “Izvještaj komisije iz RS-a bez ijedne činjenice”

Marija Šerifović otkrila malo poznate detalje iz svog života: “Tata je bio mega car, ali loš za familiju”