in

LJEKARI SU JOJ DAVALI ŠEST MJESECI ŽIVOTA: Promijenila je samo JEDNU naviku i pobijedila RAK PANKREASA!

Peni Lovn je 55-godišnjakinja kojoj je 2013. godine dijagnostikovan rak pankreasa. Odlučila je da uđe u bitku s tom opakom bolešću i promijeni ishranu. Odlučila je da postane veganka i tvrdi: Zbog toga sam danas još uvijek živa.

Brojne su studije koje pokazuju prednosti ovakve ishrane na cjelokupno zdravlje, ali i sve više onih koji se odlučuju da ne jedu namirnice životinjskog porijekla.
Nakon što joj je dijagnostikovan rak, ljekari su joj prognozirali još šest mjeseci života, najviše godinu. Ono što ju je posebno šokiralo kada je čula dijagnozu bila je činjenica da je oboljela od teške bolesti s malim šansama za preživljavanje, a živjela je, smatra, zdravim životom.

Podvrgnuta je operaciji i hemoterapiji i njena bolest je danas u remisiji. Odlučila je da promijeni svoj način života kako se opaka bolest više ne bi vratila.

“Morala sam da prilagodim svoje tijelo posljedicama operacije jer sam imala osjetljivu probavu i ostalo mi je samo 20 posto pankreasa, pa sam zapravo bila – dijabetičar”, priča Peni za UNILAD.

“Kako mi se tijelo sve više i više oporavljalo, u njega sam unosila samo ‘čisto gorivo’. Što sam više to radila, to sam se bolje osjećala. Nisam htjela da provedem cijeli život u strahu da će se rak vratiti. Statistike su tu. Prehrana bazirana na povrću i voću je najzdravija za izbjegavanje raka i dijabetesa”, rekla je.

Svakodnevno čita o istraživanjima koja ukazuju na prednosti veganske ishrane i to joj je dokaz, smatra, da je za sebe donijela sasvim ispravnu odluku.

Bingo objavio vrlo važno upozorenje za sve svoje kupce: Nipošto ne nasjedajte na ovo, pojavila se opasna prevara!

Pogledajte šta je Ivica Osim napravio kada je počela agresija na BiH❗ “Dajem ostavku na mjesto selektora, jer ne mogu ja raditi dok bombe padaju na moje Sarajevo”