in , ,

Maske su pale: Dragan Mektić zvjerski podržao Radovana Karadžića i omalovažio genocid u Srebrenici!

“Nije SDS počinio taj zločin, ni Radovan Karadžić, ni Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, ni drugi u to vrijeme, nego su drugi izvori to uradili”, kazao je Mektić iako je pravna činjenica da je SDS upravljao gotovo svim vojnim operacijama tzv. Vojske RS tokom rata u BiH.

Naravno tu ne brojimo agresiju Srbije (tadašnje Jugoslavije) koju očito nisu vidjeli samo stranci. Mi Bosanci i Hercegovci smo tu agresiju izginuli i odbranili.

Samo naivni mogu vjerovati da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, nakon što je podržao Radovana Karadžića i osporio presude Haškog tribunala, dobronamjeran političar.

Nešto je truhlo u bh. pravosuđu, ali definitivno je pretjerana reakcija javnosti u našoj zemlji. Mektić je prema mišljenjima analitičara potpuno neosnovano dobio titulu – “heroj nacije”.

Naime, odavno je poznato kako se Mektić žustro zalaže da se presude Tribunala u Hagu ne trebaju priznavati.

Apsolutno ne krije da je nezadovoljan presudama u slučaju genocida u Srebrenici. Traži njihovo poništenje, a uz to i besramno podržava ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Podsjetimo, Metkić je u SDS-u, stranci koja je činila neviđena zvjerstva tokom rata u BiH. SDS je projekat Radovana Karadžića. A vi narode veličate sljedbenika i “nasljednika” ratnog zločinca!

“Ne priznajemo sud u Haagu, pa ni ja, mislim da je to politički sud koji je radio za neku drugu korist. No, ako zanemarimo i njegove presude, i presude domaćih sudova, hajde daju korist ove katarze reći ko je nama namjestio ovaj zločin?

Nije SDS počinio taj zločin, ni Radovan Karadžić, ni Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, ni drugi u to vrijeme, nego su drugi izvori to uradili”, dodao je Mektić iako je člnjenica da je SDS upravljao gotovo svim vojnim operacijama tzv. Vojske RS tokom rata.

Naravno tu ne brojimo agresiju Srbije (tadašnje Jugoslavije) koju očito nisu vidjeli samo stranci. Mi Bosanci i Hercegovci smo tu agresiju izginuli i odbranili.

Kolovođa protesta ispred VSTV-a u Sarajevu kazao je kako je tokom devedestih godina boravio na Palama, kod Radovana Karadžića, gdje se uvjerio da tadašnji predsjednik RS i SDS-a nije bio upućen u informacije s terena.

“Ja sam ‘devedestih sjedio kod Karadžića na Palama, kada je padala cijela Krajina, a on meni pokazuje neke karte kod Grahova, iako je vojska već davno bila to osvojila. Dakle, on nije imao te informacije, a kada je saznao za to što se dogodilo u Srebrenici on je rekao: Ovo je naš kraj.
Momčilo Krajišnik se vratio sa izležavanja te kazne i vjerovatno su ga teretili za neki dio odgovornosti jer su bili na pozicijama, ali ko je to osmislio, čija je to ideja bila, s čim i kim smo se mi obračunavali dole, to treba otkriti. Ja sam za to da se mi obračunamo i raščistimo tu situaciju, kao nosioci tog vremena, a ne da našoj djeci za 20-30 godina neko pripisuje te stvari”, zaključio je Mektić.

Autor: M. M. (bhdijaspora.net)

Snažan zemljotres pogodio Banja Luku

UMRLA U MUKAMA Slavica odbila da suprugu da insulin, on je polio benzinom i ŽIVU ZAPALIO