Napisao status o Balaševiću pa se šokirao šta su mu sa Facebooka poručili

Zabava

U Index Studiju juče je gostovao jedan od najpoznatijih chefova u Hrvatskoj Mate Janković.

S Hrvojem Marjanovićem razgovarao je o brojnim aktuelnim i zanimljivim temama. Između ostalog, Mate je istaknuo kako se koronakriza osjetila ponajviše u ugostiteljstvu i da će se prave posljedice tek pokazati.

“Ugostiteljstvo je luksuz koji strada prvi. Sezona je podbacila, dosta restorana će zatvoriti. Sve će jako loše završiti. Potražnja će padati kao i cijene koje će doći do nerealnih brojki… Usporit će se proces rasta i napretka, ljudi koji su na berzi rada će pristajati na lošije uslove. Ova kriza odrazit će se na sve”, kazao je Janković.

“Ja sebe uopšte ne shvatam ozbiljno. Generalno mi ide na ku*ac kad se neko shvaća ozbiljno. Ne možeš utjecati na ljude ideološki niti to treba pokušavati. Nisam influencer, rijetko šta reklamiram, društvene mreže koristim da najavim da gostujem negdje u restoranu, promovišem svoje pivo i iz dosade. Najviše iz dosade. Ali puno vremena provodim na društvenim mrežama, rekao bih da sam ovisan o njima”, rekao je Mate.

Priznao je da statusima voli izazvati polemiku na društvenim mrežama.

“Bio sam fan Đorđa Balaševića, ali mi je postao zamoran zbog tog old school pristupa. I to sam podijelio na društvenim mrežama. Dobio sam takav odvratan hejt od ljudi: ‘Ti si debil, što ti znaš, ti si kuhar, a ne Balašević, drži se ti kutlače’, a zanimljivo je da mi to za kutlaču najčešće pišu žene”, ispričao je.

 

(Index.hr)

Leave your vote