in ,

Mehmedović nikad oštriji: “Izetbegović je u Zagrebu rušio institucije BiH!”

Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da je odlazak Bakira Izetbegovića u Zagreb početkom mjeseca oktobra bio rušenje institucija Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, lider Stranke demokratske akcije zajedno s ministricom vanjskih poslova Biserom Turković (također kadrom SDA), sastao se s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem.

Taj susret izazvao je veliku pažnju javnosti u BiH kao i susret Milorada Dodika, člana državnog Predsjedništva, s hrvatskim zvaničnicima ranije. Nije, naime, bilo jasno u kojem svojstvu su lideri bh. stranaka boravili u hrvatskoj prijestonici.

Je li odlazak Izetbegovića u Zagreb bio rušenje institucija države BiH?

”Jeste, možete se tako to shvatiti”, poručio je Mehmedović.

Posljedice?

”Snose se posljecdice u političkom smislu”, dodao je gost N1.

Na pitanje voditelja emisije Zvonka Komšića da li je i posjeta Bisere Turković u Zagrebu bila ”rušenje institucija”, gost N1 odgovorio je potvrdno.

”Da, tačno”, kazao je Mehmedović.

Mehmedović je govorio i o ostalim aktuelnim temama, odlasku Aljoše Čampare iz SDA, političkoj sceni u BiH, budućnosti zemlje, izborima…

Izetbegović poručuje: Dodik godinama sve usporava, Čović bi da sve kontroliše

Operacija Saše Kovačevića koja je podigla buru: Tvrde da se botoksirao, ali priča iza njegovog natečenog lica će postidjeti mnoge!