in

Mektić komentarisao inicijativu da se “proglasi ratno stanje u BiH”

Mektić
Mektić

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je na današnjoj konferenciji za medije komentarisao jučerašnje izjave Elvire Abdić-Jelenović koja je predložila da se proglasi “ratno stanje na području države” zbog priliva migranata.

Šokantna izjava sve uznemirila: “Jučer smo predložili da se proglasi ratno stanje u BiH”

“Čuo sam Lazara Prodanovića da se nasekiro zbog ubistva u Velikoj Kalduši, što i jeste tragedija, ali mu kažem: Pa imaš i ubistvo u Banjaluci. Jučer sam čuo veliku glupost, gospođa Abdić koja je zatražila da se proglasi ratno stanje na području BiH. Možete vi misliti s kakvim mi političarima sjedimo i rješavamo problem”, kazao je Mektić.

“Ja sam jučer bio izložen pokušaju kritike gdje sam vidio jednu nacionalističku priču. Zašto si ti u Salakovcu ovo, zašto si u Salakovcu ono?”, kazao je i dodao:

“Znam ja šta je problem, problem je u tome što sam ja insistirao da kolona dođe do Salakovca. Ne možete opravdati činjenicu da ste sa dugim cijevima izašli na ulice i rekliu: Ovo je teritorija HNK. To je za mene završena priča. Neka Tužilaštvo utvrdi odgovornost. Ako postoji odgovornost Dragana Mektića, izvolite odmah!”, poručio je Mektić.

Dodao je:

“Ne kažem da smo mi u stanju zaustaviti migracije, jer bi to uradio neko prije nas. Angažovali smo veliki broj policajaca, nadam se da će doprinijeti rješenju problema. Ali, moram priznati da je pritisak sve veći i veći”.

Srpski Informer užasnut: “Skandal! Komentatori RTS-a navijali za Hrvate”

Zastrašujuće scene u Beogradu: Potop na ulicama izazvao saobraćajni kolaps