Dragan Mektić

Mektić uzdrmao RS: Počinje rat narkokartela!

Posljednje Vijesti

Ja sam mjesecima upozoravao da je Banja Luka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbjeđuje policija, objašnjava Mektić

Migrantska kriza prijeti da ugrozi sigurnost u BiH, rekao je ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH Dragan Mektić gostujući u emisiji “Puls” BN televizije. On je naveo da migranti u BiH ulaze ilegalno, sa maloljetnom djecom, ne želeći da prijave mjesto boravka u BiH, ali da bezbjednosne službe u BiH trenutno sve drže pod kontrolom. Potez vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona koje su vratile migrante u Sarajevo, Mektić je nazvao udarom na institucije BiH.

Vlasti jednog kantona u FBiH pokušale su da udare na institucije BiH, a sada se očekuje potez Tužilaštva koje je dužno da zaštiti BiH, kaže ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

“Ja se nadam da će Tužilaštvo reagovati, ali da budem iskren ja ne očekujem brzu reakciju. Policijske agencije su dokumentovale taj slučaj i sada je sve na Tužilaštvu BiH.”

Migranti jesu prijetnja za sigurnost BiH, ali stanje nije alarmantno, uvjerava Mektić.

“Mi imamo svoje baze u kojima provjeravamo sve biometrijske podatke i imamo imamo, takođe na raspolaganju baze partnerskih službi gdje kroz ogroman broj podataka provjeravamo da li je neko od tih osoba opasan i prijetnja u smislu ekstremizma i terorizma.”

Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Mektić je optužio da i migrante koristi da bi manipulisao građanima i stvarao atmosferu straha.

“Na bazi konflikta sa Sarajevom stvara se strah kod građana, a to je zapravo kampanja kojom on manipuliše sa narodom. Kada je Milorad Dodik govorio o ekonomiji, nezaposlenosti, odlasku mladih…”, upitao Mektić.

Sigurnost je dodatno narušio slučaj Dragičević.

“Ako je i neko iz MUP-a umiješan u čitav taj događaj, a bojim se da toga ima jer vidimo da se pojavilo svakakvih informacija i indicija, svejedno, trebalo bi da se energično uđe u taj slučaj i da se sve rasvjetli i kaže šta je istina o cijelom tom događaju. Ta istina može biti jako teška po Srpsku i njene institucije. Međutim, nekoga ko poziva na pravdu, ne možete da nazivate rušiocem Republike Srpske i da radi protiv institucija Republike Srpske”, jasan je Mektić.

Mektić tvrdi da u Banjaluci počinje rat narko kartela.

“Vidjeli ste ovu eksploziju u Banjaluci, a koja se definitivno vezuje za obračun narko kartela u Banjaluci. I ovaj slučaj na određen način, vrlo lako može biti da su umiješani narko dileri. Ja sam mjesecima upozoravao da je Banjaluka preplavljena drogom. Na svakom koraku, u svakom lokalu nalazi se droga. Čak i u noćnim klubovima redari prodaju drogu, a noćne klubove obezbjeđuje policija”, objašnjava Mektić.

A umjesto da riješi mnoge sumnjive slučajeve kao i slučaj “Dragičević” vlast Republike Srpske se trudi da umori i kompromituje masu koja se svako veče okuplja u Banjaluci, rekao je Mektić i ističući da je napravljeno dosta namjernih grešaka koje su spriječile put do istine.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Mektić uzdrmao RS: Počinje rat narkokartela!

  1. Moj komentar upucen MEKTICU, u potpunosti se slazem sa svakom rjecju iznesenom, al dodajem, omladina, koja se nalazi u takvim situacijama, treba blokirat lokale na licu mjesta u neko doba noci, sve kontrole izvrsit i odmah ce se znati sva istina, ali dok roditeljima kao Dragicevicu padne mrak na oci bogami, opasnije ce biti, zao mi je izgubljeni zivot svake mladosti, manipulatori trebaju platit

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.