in

Mile Kitić: Ni u vrijeme rata, ovako nešto nisam doživio!

PROŠLOG petka tokom nastupa u Baselu turbofolk pjevač Mile Kitić je pretučen.

Na njega je nasrnuo gost kafane u kojoj je Kitić nastupao. Neimenovani muškarac mu je prišao, povukao ga, srušio s bine i pao preko njega. U tom su trenutku reagirali djelatnici osiguranja. Snimke sukoba našle su se na internetu, a Kitić je kasnije progovorio o incidentu.

“Pjevam već 48 godina, nikad u životu neugodnost ni najmanju nisam imao, sve do sada. Znate, ja sam iskusan, čim vidim da je neko ovakav ili onakav, da pokušava nešto, ja ne prilazim. Nema gdje nisam pjevao, i za vrijeme rata, a ovako nešto nikad nisam doživio”, rekao je za Pink.

https://www.youtube.com/watch?v=Qvs4OCvHGr8

“Pjevao sam u petak navečer u Baselu, došao jedan gost i kaže: ‘Je l’ može ta i ta pjesma?’, ja mu kažem: “Sačekaj, buraz, ne mogu da prekidam sad što pjevam.” Ja njemu lijepo kažem – samo da završim ovo, ne mogu usred pjesme prekidati i pjevati drugu pjesmu. Nije mi davao nikakve znake da je agresivan. I on mene za rukav i povuče me dole, bilo je tu par stepenica, ja se sapleo i pao. Odmah je skočilo osiguranje i sklonilo ga s mene, istog trenutka su ga izveli. Nije bilo udaraca, ali izašla je ta ružna slika, na videu to zaista izgleda tako. Povukao me je s bine iz revolta, video sam ja, s namjerom da mi naudi. Ali vjerujte mi, da sam ja primijetio nešto, da psuje, da ima neke namjere, da je agresivan, da me gleda, ja bih odmah rekao osiguranju, ali ništa nisam primijetio, samo sam mu najnormalnije rekao da ne mogu istog trenutka da mu otpjevam pjesmu koju je tražio”, dodao je.

“Bila je tu i njegova žena, počela je kukati, plakati, ma haos! Evo, meni telefoni non-stop zvone, svi su se potresli, pogotovo moja Marta koja je vidjela video, a nije znala šta se kasnije desilo, da je sve okej”, ispričao je i dodao da nikakve ozljede nije zadobio te da nije bilo potrebe da potraži liječničku pomoć, već je uredno nastavio svoj nastup.

Maid Hečimović u ulozi oca: Pogledajte video koji je istopio srca pratioca

Spriječite starenje pomoću borovnica