in ,

Milorad Dodik se oglasio nakon neviđenog poniženja u Briselu i zgrozio cijelu Bosnu i Hercegovinu

Nakon incidenta u Briselu oglasio se i Dodik

Nakon incidenta u Briselu, oglasio se i Milorad Dodik. Ni riječi o bruci i sramoti koju je danas vidio cijeli svijet.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, obratio se nakon sastanka sa čelnicima Evropske unije u Briselu, kazavši da je to bio jedan dobar sastanak i dobar dan.

“Prva tema o kojoj smo razgovarali je oko proširenja, nešto što interesuje sve. Čuli smo da je bilo određenog napretka vezano za nekoliko pitanja BiH koja su riješena i da bi trebalo da se učine napori kako bismo iduće godine radili zajedno sa evropskim komesarom, Evropskom unijom i zemljama članicama EU. Dakle da dođemo do statusa kandidata što bi bila jedna nova dinamika za BiH”, naveo je Dodik.

Rekao je da on podržava i misli da je to dobro, te da se to treba raditi.

Vezani tekst: Nezapamćena bruka i sramota Predsjedništva BiH danas u Briselu: Pogledajte snimak, ovako nas ponižavaju pred cijelim svijetom!

S druge strane, paket ekonomske pomoći koji se usaglašava i koji će biti usvojen u sljedeći utorak, treba da pokrije i izgradi komunikacije u pogledu autoputeva, željeznica, plinovda, digitalnih koridora i poveže sve glavne gradove Zapadnog Balkana. I u tom pogledu, biće utvrđeno 18 projekata za čitav Zapadni Balkan”, kazao je Dodik.

Govorilo se i o migracijama.

“Evropska unija ulazi u jedan novi pakt o migrantima. On podrazumijeva da se migranti zadrže na granici, na svim granicama i da oni koji su već unutra se izbace, svi oni koji ne treba da budu tu. To je jedini način pošaljemo poruku da ne želimo da trpimo”, naveo je.

Govoreći o malom Šengenu, Dodik je rekao, da je to nešto što podržava odavno.

“Raščistili smo ovdje sve elemente. To je priprema čitavog regiona, ono što podrzumijeva implementaciju. EU je jasno rekla da će podržati tu implementaciju i da će na samitu 10. novembra taj mini Šengen biti glavna tema, te da je važno da BiH bude unutra”, rekao je Dodik.

Zaključio je i da je ovo danas bio uspješan sastanak.

JAVNOST U ČUDU Vrlo žustra i iznenadna reakcija kćerke Alije Izetbegovića: “Otkud potreba za lažima?”

Šefik Džaferović nevjerovatnim vijestima iz Brisela u potpunosti zatekao građane BiH!