Milorad Dodik žurno i provokatorski u svom stilu odgovorio Bakiru Izetbegoviću: “U džamiji je nastala partija koju je naslijedio”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio j da je “Bakir Izetbegović posljednja osoba na svijetu koja bi smjela da govori o miješanju vjerskih zajednica u politički život ako se zna da mu je i partija pokojnog babe, koju je naslijedio, praktično nastala u džamiji, i da se po džamijama regrutovalo i regrutuje članstvo”.

Na pitanje da prokomentariše Izetbegoviću izjavu o Srpskoj pravoslavnoj crkvi /SPC/, Dodik je rekao da kvalifikovati “SPC kao vjersku zajednicu koja proizvodi konflikte izraz je otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim hrišćanima najprije u BiH, a onda i šire”.

“Ako postoji vjerska zajednica sa čije adrese se ovdje pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske vjerske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija”, naglasio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o kritikama opozicije lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je održanje općih izbora naredne godine te na taj način sebe izuzeo iz bloka stranaka koje zbog neusvajanja promjena izbornog zakona najavljuju bojkot izbora.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.