in ,

Milorad Dodik žustro odgovorio nakon prozivki Branislava Borenovića i Mirka Šarovića: “Još kad bi bili spremni…”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u RS ne treba da brani Dan RS od Dodika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u RS ne treba da brani Dan RS od Dodika, “koji je za razliku od njih učestvovao u njenom proglašavanju”.

“Svim dobronamjernim ljudima je jasno da sam odgovarao na pitanje, na nečije ideje da i RS svoj dan slavi kada slavi svoj dan i Srbija. Ti dobronamjerni su mogli takođe da pročitaju da sam rekao da o toj ideji treba razgovarati, i da će se 9. januar uvijek slaviti u RS. Niti sam rekao da ćemo Dan republike slaviti na neki drugi datum, niti je ta odluka u mojim rukama”, naglasio je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše reagovanja opozicije na njegovu izjavu u vezi sa obilježavanjem Dana RS, Dodik je rekao da je zadivljen spremnošću SDS-a i PDP-a da brane RS od Dodika.

“Još kada bi bili spremni da je brane od velikobošnjačke politike ili međunarodne okupacije priznao bih im da su patriote. Ovako, samo potvrđuju da su lovci na skupljanje jeftinih poena”, zaključio je Dodik – prenio je N1.

Mesić: “Tuđman mi je rekao kako mu je Milošević predložio: “Franja, ti uzmi Cazin, Kladušu i Bihać, to meni ne treba, to je tzv. Turska hrvatska”

Kćerka nane Fate Orlović jasna kao dan: “Neka živi svako na svome, mi svoje ne damo”