Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić oštro odbrusio: “Prije nego što ponovo zaprijeti Bošnjacima Aleksandar Vulin neka dobro razmisli”

Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina da Krivični zakon Bosne i Hercegovine kojim se zabranjuje negiranje genocida “prijeti miru i životima Bošnjaka” pokazuje koja strana uporno ugrožava mir i stabilnost u BiH i cijelom regionu, izjavio je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Prema njegovim riječima, upravo su velikodržavne ideje, iste one pod kojima su počinjeni genocid i ostali presuđeni ratni zločini, a čiji je Vulin eksponent, i danas najveća prijetnja miru i životima građana.

“Preporučujem Vulinu da dobro razmisli prije nego što se ponovo odluči za slične prijetnje i da se prisjeti kako su i gdje su završili njegovi prethodnici koji su Bošnjacima prijetili nestankom i koji su te prijetnje pokušali sprovesti. Oni su uglavnom ili u tamnicama ili na smetljištu historije, a Bošnjaci ne samo da su opstali već su postali nezaobilazan faktor u regionu”, kaže Cikotić.

Zabrana negiranja genocida, naglasio je, sigurno neće ugroziti živote Bošnjaka ili bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, već samo može ugroziti retrogradne ideje i politike koje ljudima uskraćuju pravo na miran život u modernom i prosperitetnom društvu zasnovanom na civilizacijskim vrijednostima.

“Svaki građanin Bosne i Hercegovine dužan je poštovati zakone, pa tako i Krivični zakon BiH. Sankcije onima koji te zakone krše zasigurno neće ugroziti mir u regionu, već isključivo njihovu ličnu slobodu i status”, zaključio je Cikotić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.