Miralem Pjanić konačno otvorio dušu i otkrio pravu istinu o njegovom statusu u Barceloni: “Lionel Messi mi pomaže, tražim od Koemana dvije-tri utakmice!”

Miralem Pjanić jedan je od fudbalera Barcelone na kojeg, čini se, trener Ronald Koeman u tekućoj sezoni ozbiljno ne računa.

Zbog toga se sve glasnije priča o odlasku bh. reprezentativca nakon samo sezone provedene na Nou Campu, iako Pjanić ima ugovor do 2024. godine.

– Došao sam u Barcelonu da osvojim Ligu prvaka, to je moj cilj. Ove sezone želim pomoći u osvajanju prvenstva i Kupa. Moj mentalitet je da nikada ne odustajem. Ako ne igram, narednog jutra treniram jače nego ikad, kako bi treneri primijetili da ne odustajem. Nisam prestao trenirati iako sam stigao kasnije zbog koronavirusa – rekao je Pjanić za Mundo Deportivo.

On u intervjuu dodaje da mu je trener u predsezoni saopćio da bude smiren, da dođe u formu i da ne žuri.

– Koeman ne razgovara puno s igračima, pa moram raditi na tome da budem spreman kad me zatreba – priča Pjanić.

Neizbježno pitanje bilo je o njegovom odnosu s Leom Messijem.

– Spektakularan odnos imamo, puno razgovara sa mnom, objašnjava mi stvari koje sam propustio, hrabri me, pomaže mi. Nikada nećemo vidjeti takvog fudbalera, ne znam šta će napraviti, ali volio bih biti uz njega dugi niz godina – veli bh. reprezentativac.

Pjanić je pohvalio mladog Pedrija, kao “fudbalera s posebnom inteligencijom” te Dembelea, koji je “nevjerovatan”.

Nedostaje mu, veli, igranje pred punim Nou Campom. Taj je osjećaj doživio igrajući protiv Barce. Smatra da se takvo stvari ne zaboravljaju.

A šta Pjanić traži od trenera Koemana?

– Kontinuitet. Dvije ili tri utakmice da bih mogao pokazati svoj fudbal. To je ono što treba svakom fudbaleru. Nastavit ću raditi na svakom treningu kako bih dobio šansu – kaže Mali princ.

Mundo Deportivu otkrio je da se njegov otac Fahrudin sastajao s čelnicima Barce kada je imao 16 godina i klub ga je želio dovesti, ali u Barcu B. Tada je bio u Metzu i nisu mogli ocijeniti koliko je drugi tim Barcelone važan u klubu. Odlučio je karijeru nastaviti u Francuskoj.

– Prije dvije godine Abidal me kontaktirao, razgovarali smo, ali Barcelona je puno uložila u Griezmanna i za mene nije ostalo novca. Moram sam čekati dvije godine da bih ostvario san i postanem igrač Barce.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.