in

Mirko Šarović danas u Beogradu potpisuje stranački sporazum, ali ne sa Aleksandrom Vučićem!

U Beogradu će danas biti potpisan sporazum o saradnji između Srpske demokratske stranke (SDS) i Srpske narodne partije (SNP).

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji dvije stranke, medijima će se obratiti predsjednik SDS-a Mirko Šarović i predsjednik SNP-a Nenad Popović.

Sporazum će biti potpisan u 12.30 sati u prostorijama hotela “Kraun plaza”, najavljeno je iz SDS-a.

Zanimljivo, lider SNP-a, Nenad Popović, rođen je 1966. godine u Tuzli. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na ekonomskim naukama u Moskvi, navodi se u zvaničnoj biografiji na sajtu njegove stranke.

Popović je 1992. godine, neposredno po zaršetku studija, dobio posao u Moskvi, u švajcarskoj kompaniji „Euromin“, gde se bavio trgovinom proizvoda obojene i crne metalurgije do 1994. godine.

Bio je narodni poslanik u redovima Demokratske stranke Srbije u dva saziva (2008. i 2012), dok je od 2012. bio i potpredsjednik Narodne skupštine Srbije.

Nakon parlamentarnih zbora 2014. godine, kada DSS nije prešao cenzus, podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika, a ubrzo i napustio DSS. U decembru 2014. godine osniva Srpsku narodnu partiju, čiji je i predsjednik. Na parlamentarnim izborima 2016. godine, SNP je bio dio koalicije okupljene oko naprednjaka Aleksandra Vučića.

U junu 2017. izabran je za ministra u vladi Ane Brnabić.

Deklariraani je protivnik evropskih i NATO integracija i smatra se da uživa veliku podršku Rusije.

Snijeg stiže u BiH! Meteorolozi su objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice…

GROM IZ VEDRA NEBA Željko Komšić uputio javnu podršku Denisu Bećiroviću: Šta će na ovo reći Nermin Nikšić?