in , ,

Mirko Šarović oštro zaprijetio: “Ako se to desi, moguće je srušiti Dodikov režim!”

Bez dlake na jeziku

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović ne isključuje mogućnost koaliicje sa DNS-om na republičkom nivou, a ukoliko bi i manje stranke odlučile pratiti DNS, ukoliko napusti vlast, režim Milorada Dodika mogao bi biti srušen.

Na pitanje da li dolazi do pucanja koalicije SNSD-DNS, Šarović je odgovorio da je suština da su odnosi narušeni u jednom kritičnom momentu i očito da puca u koaliciji.

“Kojim će putem krenuti DNS to je na organima DNS-a”, kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

Upitan da li bi ste Vi (SDS) išli u koaliciju sa DNS-om, Šarović kaže da je prerano o tome govoriti.

“Treba pustiti njih da odluče. Mi smo s njima već u koaliciji u nekim opštinama. Saradnja na lokalnom nivou postoji godinama. Saradnja je bila uspješna. Zavisi sve od njihove volje”, kazao je Šarović.

Kada su se mogle u Crnoj Gori zajedno okupiti različite političke opcije, kaže Šarović i dodaje da ne vidi zašto ne bi u Republici Srpskoj gdje imamo više prirodnih koalicija.

“Njihova zajednička snaga u Republici Srpskoj bi bila dovoljna za rušenja SNSD-a, ali je takvu koaliciju teže napraviti u RS jer dio manjih stranaka radije prihvataju mrvice u vlasti nego da rizikuju društvene promjene. Te stranke nemaju nikakav ideološki i programski profil i ne razumiju potrebu društva za promjenom vlasti”, kazao je Šarović u intervjuu portalu Buka.

Važna obavijest iz BIHAMK-a za sve koji voze autoputem

OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA U ZAGREBU Javnost je šokirana, kako je ovo moguće?