in ,

Mirnes Tukić najavljuje privođenja i sankcije za sve građane Doboj Juga koji se ne budu pridržavali mjera samoizolacije

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić tvrdi da građani prijavljuju osobe koje se ne pridržavaju mjera samoizolacije zbog novonastale globalne pandemije koronavirusa, a najavljuje i sankcije.

Preporuke Kriznih štabova federalnog i kantonalnog ministarstva zdravstva su vrlo jasne i treba poduzmeti sve mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze.

“Svi koji se ne budu pridržavali mjera koje su izrečene bit će privedeni ili novčano kažnjeni. U saradnji sa MUP-om ćemo se u svakom slučaju pobrinuti da niko ne ugrožava zdravlje naših sugrađana”, istakao je Tukić za bhdijaspora.net.

Naglasio je da samo u nužnim slučajevima i uz prethodnu telefonsku konsultaciju građani smiju ući u javne i zdravstvene ustanove.

“Neophodno je kretanje i okupljanja u većem broj smanjiti i voditi pojačanu ličnu higijenu kako bi se preventivno djelovalo na pojavu i širenje koronavirusa. Pojačana kretanja posebno u zdravstvenim ustanovama povećavaju mogućnost pojave i širenja virusa”, zaključio je Tukić u razgovoru za naš portal.

Zaražena porodilja u Mostaru, u toku je testiranje tek rođenog djeteta, potvrđena su još dva slučaja zaraze!

Premijer RS poslao apel poslodavcima: “Ne otpuštajte radnike, život ne može i ne smije stati!”