Mještani u čudu: Neobični znakovi se iznenada pojavili na dnu jezera

Događaji Posljednje Vijesti

U Modrom jezeru u Imotskom provrela su vrela i jezero se u noći na ponedjeljak počelo puniti vodom, na radost svih Imoćana. No, na dijelu još uvijek presušenog jezera, osvanuli su u ponedjeljak ujutro poprilično neobični znakovi.

Tačnije, promatrače je dočekala za oko dojmljiva i vrlo zanimlljiva umjetnička instalacija sačinjena od neobičnih krugova povezanih ravnom linijom, s nekakvom neobičnom strelicom, nalik na slične, već viđene po poljima diljem Velike Britanije i u ostatku svijeta. I sve to toliko veliko da se golim okom vidi iz svih predijela jezera.

Onaj ko se tokom noći odlučio sići na dno jezera (jer u nedjelju još svega toga nije bilo!) i sve ovo napraviti, mora da se dobro pripremio, a bilo bi lijepo saznati šta sve ova instalacija predstavllja.

Sve u svemu zanimljivo, a “umjetnik” se dobro i naradio. Sići po noći na dno jezera, po mraku sve to ucrtati, s reklo bi se dobro odmjerenim koordinatama, zaslužuje respekt. Ako ništa drugo, to se po prvi put dogodilo na dnu presušenog jezera.

Leave your vote