in , ,

Mladić koji je pucao u policajca u Zagrebu na Facebooku je slavio Thompsona i HOS-ovce i maštao da snajperom ubija Srbe

Objavljivao je pjesme Škore i Miše Kovača, te snimke testiranja oružja

Danijel Bezuk (22), koji je u ponedjeljak ujutro hicima iz automatskog oružja ranio policajca na Markovu trgu u Zagrebu, objavio je prije samoubistva poruku na društvenim mrežama u kojoj je poručio da je ”dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”.

Uvidom u Facebook profil mladića iz Kutine vidljivo je da nije često objavljivao na društvenim mrežama, a njegova pretposljednja objava datira sa zagrebačkog Adventa s početka januara 2019. Bezuk je u toj objavi priložio svoju fotografiju s Trga bana Jelačića te je zapisao ”turist u svojoj državi”.

Mladić je početkom novembra 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima.

Na fotografiji je obučen u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ”Za sve ne kojih nema”, dok je uz fotografiju zapisao ”zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra”.

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ”rastjerajmo tamu da nam jutra svanu”.

U objavi iz jula 2018. poručio je da će hrvatska nogometna vrsta igrati u finalu Svjetskog prvenstva. Uz objavu je priložio videosnimku bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u kojem ona zaključuje da će ”Hrvatska biti najrazvijenija država Evropske unije”, a koju je popratio komentarom ”barem nas nisi lagala i prešla kao budale”.

Mladić je sredinom jula 2018. zapisao da je ”i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti”, dok je u februaru iste godine objavio fotografiju na kojoj drži kovanice, a koju je popratio komentarom ”od plaće kupio sam hlače i ostalo mi za žvakače”.

U februaru 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku kamuflažnu odoru, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju zapisao da je na njoj prikazan pripadnik ”Belih orlova na braniku otadžbine” koju smatra ”jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj”.

Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica. Na jednoj od snimaka testiranja snajperske puške zapisao je ”da sam jedan od njih, da skidam Srbe”. Na Bezukovoj Facebook naslovnici stoji fotografija iz filma ‘Put rata’ redatelja Stevena Spielberga.

(Telegram.hr)

 

MARIJA ŠERIFOVIĆ OPLELA PO KARLEUŠI: Ona je jedno asocijalno đubre

Snijeg zatrpao državu u bh. komšiliku, putevi zatvoreni!