in

Monstrum iz Zavidovića užasnuo javnost: Nešto mi je reklo da je moram ubiti!

Kantonalni sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (21) iz Zavidovića, koji je u petak, usred dana, ubio komšinicu Džulaferu Mujkić (77), potvrdila je za naš list Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.

– Prijedlog je upućen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – pojašnjava Poljac, prenosi Avaz.

Nesretna starica pronađena je u svom stanu sa više ubodnih rana, a prema nezvaničnim informacijama i tvrdnjama mještana Zavidovića, Fazlić je staricu nožem izbo i u predjelu vrata, zbog čega se sumnja da je, navodno, i zaklana.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti svirepog ubistva, tužilac koji rukovodi ovim slučajem naložio je obdukciju, kojom će biti utvrđeni okolnosti pod kojima je nastupila smrt.

– Tužilaštvo ZDK još nije dobilo nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine – dodaje Poljac.

Posebno je šokantno što se povodom ovog slučaja na Facebooku oglasila i Senada Starčević, kćerka ubijene Džulafere.

– Dabogda mu se ruke osušile. Šta mu je moja mama kriva? Ubiti ženu za 95 maraka? – napisala je Starčević.

Kako saznaje „Dnevni avaz“ od izvora bliskog istrazi, Fazlić, koji je duševni bolesnik, ostavio je bez teksta inspektore koji su ga saslušali neposredno nakon ubistva.

– Meni je nešto reklo da je moram ubiti. Jednostavno, tako mi je došlo – rekao je Fazlić inspektorima, zbog čega je izuzeta mogućnost da je motiv za ubistvo novac, odnosno da se radi o razbojništvu sa smrtnom posljedicom.

Tijelo nesretne Zavidovićanke u stanu je pronašao njen komšija. Zenička policija je za svega nekoliko sati uspješno rasvijetlila ovo ubistvo, pronašla Fazlića, uhapsila ga, te pretresla kuću u kojoj je živio sve kako bi se pronašli dokazi koji će poslužiti u daljnjem postupku. Osim toga, saslušani su i brojni svjedoci.

Mračno proročanstvo Nostradamusa za 2019. godinu: Ako je vjerovati ovom, sve će početi u Evropi

Kako je Dragan Mektić izgubio unuke u Tučepima: Djede, zašto plačemo?