in ,

MOSKVA ODGOVORILA Kremlj odbacio navode o trovanju Navalnog kao “ispraznu buku”!

Kremlj je u utorak odbacio navode da je ruski opozicioni čelnik Aleksej Navalni, koji je u komi u njemačkoj bolnici, otrovan i da nema nikakve osnove za krivičnu istragu jer je moguće da je pogoršanje zdravstvenog stanja političara moglo biti izazvano drugim uzrocima.

Insistiranje vlade da Navalni nije otrovan – pojačano komentarima ruskih liječnika i državnih medija – uslijedilo je dan nakon što su njemački doktori saopćili kako testovi ukazuju da je Navalni otrovan, što je izazvalo bijesne reakcije Navalnijevih saveznika koji tvrde da Kremlj stoji iza pogoršanja zdravstvenog stanja svog najglasnijeg kritičara.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je optužbe, rekavši da one “apsolutno ne mogu biti istinite, i to je samo isprazna buka”.

“Nemamo namjeru to prihvatiti ozbiljno”, kazao je Peskov.

On tvrdi kako nema nikakve osnove za pokretanje krivične istrage zdravstvenog stanja Navalnog, rekavši da bi ono moglo biti pogoršano brojnim uzrocima i da bi prvo trebalo utvrđiti jedan uzrok.

“Ukoliko se supstanca (koja je izazvala pogoršanje stanja) pronađe i ako se ustanovi da je riječ o trovanju, onda će biti razloga za pokretanje istrage”, izjavio je Peskov, prenosi AP.

Najposebnije žene horoskopa: One nisu za svakog, ali svakog fasciniraju

Napokon dobre vijesti u vezi korone u BiH! Goran Čerkez poslao ohrabrujuću poruku građanima!