in ,

Mozgalica: Koja čaša ima najveću količinu vode u sebi?

U četiri čaše nalaze se potpuno različiti predmeti, različitih veličina i zapremina, ali čaše su napunjene vodom do iste linije

Logičke igre treniraju vaš mozak da vidi različite pristupe problemima. I posljednje, ali ne najmanje važno, vizualne zagonetke pomažu u treningu vaših očnih mišića.

Baš kao i naši mišići, i naš mozak treba trenirati i održavati ga u dobroj formi. I naravno, jedan od najboljih načina za to je redovno testiranje naših sposobnosti posmatranja.

Osim što je izvor zabave, rješavanje mozgalica i zagonetki ima i brojne prednosti. Rješavanje zagonetki i mozgalica jača vezu između moždanih ćelija, što pomaže u poboljšanju memorije.

Danas vam donosimo jednu takvu.

U četiri čaše nalaze se potpuno različiti predmeti, različitih veličina i zapremina, ali čaše su napunjene vodom do iste linije.

Koja čaša ima najveću količinu vode u sebi?

Rješenje:

Čaša broj 4 ima najviše vode u sebi, jer se u njoj nalazi spajalica. Spajalica je od svih ostalih predmeta najmanja, te zauzima najmanje površine u čaši.

Drama u Hrvatskoj: Voditelj emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković se javno izvinio gledaocima, a onda mu je stigao i žustar odgovor ministrice

Ćudić, Eichorst, Konaković, Nikšić, Radončić i Palmer se oglasili nakon sastanka