in

Muškarac kojeg su ispred Bijele kuće ranili policajci navodno nije bio naoružan

Pripadnici Tajne službe su u pucnjavi koja se kasno sinoć po evropskom vremenu desila ispred Bijele kuće ranili 51-godišnjeg muškarca. Pucnjava se desila u momentu kada je predsjednik SAD-a Donald Trump održavao konferenciju za medije, a koju je u datom momentu morao prekinuti.
Tajna služba je u zvaničnom saopštenju navela da je incident započeo tako što je 51-godišnji muškarac prišao policijskom službeniku sjeverozapadno od Bijele kuće u neposrednoj blizini.

“Osumnjičeni je prišao policajcu i rekao mu da ima oružje. Osumnjičeni se zatim okrenuo, agresivno potrčao prema policajcu i u pokretu izvukao predmet iz odjeće”, navedeno je u saopštenju.

“Zatim je zauzeo položaj strijelca kao da će ispaliti iz oružja. Policajac Tajne službe izvadio je svoje oružje udarajući pojedinca u torzo”, kaže se u saopštenju

Dva izvora rekla su, međutim, za CNN da ranjena osoba nije bila naoružana.

Protokol Bijele kuće, navela je Tajna služba, nije prekršen tokom incidenta. Ured profesionalne odgovornosti Tajne službe izvršit će interni pregled ponašanja službenika, dodaje se u saopštenju.

U momentu kada se desila pucnjava Trumpa su izveli iz prostorije izvan ograde predsjedničkog kompleksa u Washingtonu. Trump je desetak minuta proveo u skloništu, a potom se vratio na press konferenciju.

“Desila se pucnjava ispred Bijele kuće, a situacija je pod kontrolom. Zahvalio bih se tajnoj službi koja je kao i uvijek odradila posao veoma brzo i efektno. Izgleda da su pripadnici tajne služne pucali u jednu osobu koja je prevezena u bolnicu. Vidjet ćemo šta će biti”, rekao je Trump.

Zašto ko god završi na respiratoru u BiH ne preživi?

Čerkez o koronavirusu: Ovo više nije kriza, nego način života