in

Na kome je odgovornost da zaustavi incidente u Pljevljima?

Predsjednik instituta “Alternativa” Stevo Muk govorio je za N1 povodom posljednjih dešavanja u Crnoj Gori i napada na Bošnjake u Pljevljima.

“To je nešto što smo mi u civilnom društvu i političke partije snažno osudili. To nije nikako dobro, ne samo za Pljevlje nego i za Crnu Goru i njen građanski karakter. To treba što prije da prestane. Drago mi je da je Crna Gora jedinstvena u osudi tih incidenata, ima argumenata da je dio incidenata neka vrsta podmetačine aktuelne vlasti”.

Dodaje da su “tražili da policija djeluje”.

“Zato smo tražili da policija djeluje i da se pronađu oni koji prave incidente. Drago mi je da su oni koji će tek preuzeti vlast odreagovali porukama i pozvali na prekid takvih dešavanja. Znam da su danas neki političari bili tu, popričali sa Bošnjacima i predstavnicima IZ i zajednički poslali poruke. Nadam se da će taj odnos nastaviti i prevladati u budućnosti”.

“U ovoj zemlji i dalje političku vlast vrši DPS zajedno sa partnerima, oni su na čelu policije, službi bezbjednosti. Na njima je odgovornost da se takvo nešto zaustavi. Vlast može jedina izazvati veće promjene, spriječiti ih također, ali i izazvati”.

Muk kaže da se nada da će u novoj vladi biti mjesta i za stranke manjina.

“Aktuelna vlast bi sigurno htjela da nova ima što manju većinu kako bi je držala što bliže. Nadam se da će pobjednici ostaviti otvorena vrata strankama manjina tokom cijelog mandata”.

Mještani sela u šoku: Pobjegla od supruga i djece kod drugog, a onda ih muž oboje pokosio kombijem!

Otkriven identitet vlasnika raznesenog automobila: Lažno se predstavljao kao policajac