in ,

Načelnik koji nije proglasio Komšića nepoželjnim sada je na udaru Čovića i HDZ-a

Nakon što su jučer visoki dužnosnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 formalno potpisali sporazum o suradnji u cilju zajedničke zaštite vitalnih nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH oglasio se Općinski odbor HDZ-a BiH Rama, prenosi Slobodna Bosna.

OO HDZ Rama u svome priopćenju poziva općinskog načelnika Jozu Ivančevića i njegove suradnike iz HDZ-a 1990 da se javno ograde od participiranja u stvaranju antihrvatske histerije. Ramski HDZ BiH želi da se na razini Općinskog vijeća “nelegalni i nelegitimni hrvatski član Predsjedništva BiH” Željko Komšić proglasi personom non grata u Rami.

“Općinski odbor HDZ BiH Prozor – Rama ovim putem poziva načelnika općine Jozu Ivančevića i njegove suradnike da se javno ogradi od bilo kakvog sudjelovanja u antihrvatskoj histeriji koja je posebno izražena zadnjih dana u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju Općinskog odbora HDZ-a Prozor-Rama, uz podsjećanje kako su sve stranke sa hrvatskim predznakom okupile oko Hrvatskog narodnog sabora BiH i počele raditi na zajedničkim inicijativama za promjenu Izbornog zakona BiH i trajno rješenje pitanja izbora legitimnih predstavnika Hrvata na svim razinama vlasti u državi.

“Mržnja aktualne vlasti u Rami prema predsjedniku HDZ-a BiH i predsjedniku HNS-a BiH Draganu Čoviću je već odavno poznata stvar, ali ona ne može biti razlog za veleizdajnički potez stvaranja nove Alijanse. Načelnik Ivančević se treba sjetiti kako je 2456 birača na prostoru naše općine na listopadskim izborima dalo svoj glas Draganu Čoviću za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako je Ivančević načelnik svih žitelja naše općine, onda se ova činjenica ne smije zanemariti, napominje HDZ.

HDZ dalje piše kako je hrvatski narod na prošlim izborima jasno rekao koga želi vidjeti na čelu države, ali je njegova izborna volja grubo pregažena bošnjačkim izborom predsjednika DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

“S obzirom da načelnik naše općine ima dobre odnose sa DF-om i da je sudjelovao u svečanosti otvaranja njihovih prostorija u Prozoru, pozivamo ga da kao predstavnik i hrvatskog naroda još jednom posjeti tu stranku i prenese im stav Hrvata kako nitko ne smije i ne treba birati njihove legitimne predstavnike.

Također, pozivamo načelnika Ivančevića da zajednički kroz Općinsko vijeće Prozor – Rama proglasimo Željka Komšića personom non grata i tako pošaljemo jasnu poruku cjelokupnoj domaćoj javnosti što Hrvati Rame misle o njegovom izboru na mjesto hrvatskog člana u Predsjedništvu BiH.

Ukoliko izostanu ovi potezi, smatrat ćemo kako se Jozo Ivančević i njegovi suradnici spremaju za ulazak u neku novu Alijansu, a onda neka narod Rame poruči svome načelniku što misli o takvoj politici, navodi se u priopćenju Općinskog odbora HDZ BiH Prozor- Rama.

Ruski mediji ismijavaju Vučića zbog ulizivanja Putinu

PUKLA TIKVA Nešto je trulo u odnosima Rusije i Srbije