Najveći zavodnici Jugoslavije, za ovim muškarcima su sve žene uzdisale

Ženska posla

Ovi muškarci i dalje svojom pojavom oduševljavaju pripadnice ljepšeg spola

Prisjetili smo se pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

Ovi muškarci i dalje svojom pojavom oduševljavaju pripadnice ljepšeg spola.

Zdravko Čolić

Osamdesetih godina prošlog stoljeća Čola je bio najveća jugoslavenska pop zvijezda, čije su hitove rado pjevali i muškarci i žene. “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda” i “Ti si mi u krvi” samo su neki od njih.

Šezdesetsedmogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama, i redovno održava koncerte. Posebno su posjećeni oni koje održava 8. marta svake godine, odnosno na Dan žena.

Momčilo Bajagić Bajaga

Bajaga je najbolji dokaz da žene ne padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslavenskog rokenrola bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljice.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi “Riblja čorba”, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen “Bajage i instruktora”. Žene i danas rado s njim pjevaju stihove pjesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”.

Frano Lasić

Iako je završio fakultet za inžinjera, Frano Lasić nikad se nije bavio tim poslom. Njegove brojne obožavateljice rekle bi: “Tako je i bolje.” Bez obzira na to je li pjevao legendarnu pjesmu “Zagrljeni” Đele Jusića ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom “Kiklopu”, žene su ga voljele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena. Ovom Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljica na manjka ni u 64. godini života.

Vlado Kalember

Osnivač i pjevač grupe “Srebrna krila” ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovječnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember djelimično može zahvaliti i svojoj neporecivoj harizmi i dobrom izgledu koji mu je osigurao ogroman broj obožavateljica, a koje ga prate i u 66. godini života.

Goran Bregović

Kompozitor, gitarista i vođa grupe “Bijelo dugme”, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji, bio je Goran Bregović. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Šezdesetosmogodišnji muzičar danas ima i svjetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pjesmama koje je pisao za poznate filmove.

Leave your vote