in , ,

Nakon Almira Čehajića Batka, SIPA uhapsila još jednu osobu na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu!

Gaj je odgovorno lice u firmi “Otvorena mreža”, u sklopu koje je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Čehajić

Aerodrom Sarajevo
Aerodrom Sarajevo

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas su na sarajevskom aerodromu uhapsili Davora Gaja, saradnika ranije uhapšenog radijskog i televizijskog voditelja Almira Čehajića Batka.

Portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić izjavila je da su pripadnici Sipe u akciji kodnog naziva “Network” slobode lišili lice čiji su inicijali D.G., osumnjičeno za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Bavčićeva je dodala da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade u Sipi biti predat u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Gaj je odgovorno lice u firmi “Otvorena mreža”, u sklopu koje je emitovana emisija “Udri muški” koju je vodio Čehajić.

Gaj je uhapšen na aerodromu, gdje je doputovao iz Turske.

Njemu i Čehajiću na teret je stavljeno da su zloupotrebom položaja, a Čehajić i pranjem novca, stekli nezakonitu korist u iznosu većem od pola miliona maraka.

Čehajić je jutros predat u nadležnost Tužilaštva Kanona Sarajevo, a Sipa ga je privela juče nakon prijave više pacijenata koji su u programu “Otvorene mreže” za kadeverične transplantacije.

Amerika slavi heroja iz BiH, konačno se oglasio Almedin Ajanović: “Uradio bih to opet!”

Fadil Novalić najnovijom izjavom razbijesnio građane: “Radimo sve na tome da nam se ekonomija ne sroza kao u većini svjetskih zemalja”