in

Nakon pobjede oglasila se Ilma Karahmet i poslala poruku svim kritičarima

Ilma Karahmet pomela je konkurenciju u RTL-ovom muzičkom šouu „Zvijezde“ u petak navečer. Od prve epizode pokazala je publici i žiriju kakav pjevački talent posjeduje. Finalnim nastupom mnoge je ostavila bez daha, odnijela pobjedu, a s njom i nagradu od oko 25.000 KM.

Dolazi iz muzičke porodice, pjeva od svoje četvrte godine te svira gitaru i klavir. Već je nastupala na različitim festivalima, koncertima i u TV emisijama. Sa 13 godina osvojila je cijelu regiju nastupivši u srbijanskom “X – Factoru Adria”. Snimila je već i tri svoje pjesme.

Porodica i prijatelji

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Ilma je otkrila kako se osjeća nakon pobjede, šta planira sa nagradom i kako komentira izjave nekih gledalaca koji smatraju da nije zaslužila pobjedu.

  • Ne mogu da vam opišem koliko sam sretna i ponosna na ovu pobjedu koju sam donijela u Bosnu i Hercegovinu. Moja porodica i prijatelji su presretni, mnogi moji fanovi su oduševljeni, a toliko sam dobila poruka da ne znam kako na sve da odgovorim. Ovom prilikom želim da svima zahvalim na podršci koju sam dobivala kroz cijelo ovo takmičenje – rekla je Karahmet. Najveći dio nagrade sigurno će, kako kaže, uložiti u svoju karijeru.
  • Dobila sam mnogo ponuda za saradnju, a uskoro možete očekivati moju novu pjesmu na kojoj uveliko radim. Premijerno će biti predstavljena početkom 2019. god – otkriva Karahmet.

Profesionalan žiri

Pojedini hrvatski mediji prenijeli su da su se oglasili mnogi gledaoci na društvenim mrežama, koji smatraju da Ilma nije zaslužila pobjedu.

  • Ne želim to da komentiram. Imali smo profesionalan žiri koji je kompetentan da odluči ko zaslužuje pobjedu – iskrena je pjevačica.

O kolegama koje su nastupale s njom misli sve najbolje, to su njeni prijatelji.

  • Mi smo se toliko zbližili da smo svakodnevno u kontaktu jer nedostajemo jedni drugima – otkrila je Ilma.

Borite se za svoje snove

  • Svim mladim ljudima poručila bih da se bore za svoje snove. Bez truda i odricanja nema uspjeha, a smatram da mladi ljudi mogu mnogo toga da postignu i da budu na zavidnom nivou – zaključila je pobjednica šoua.

Halid Bešlić otkrio pravu istinu o odlasku u Njemačku: Tamo su mi unuci

Šta rade sportisti kad okončaju karijeru? Džeko je već odlučio šta će, a evo kako ostali troše novac