in

Nakon šest godina Marčelo sa bendom napokon izbacio novu pjesmu!

Marko Šelić, u svijetu hip-hopa poznatiji kao Marčelo, srbijanski reper i pisac, sa svojim bendom objavio je singl „Udahni“. Ova pjesma, nakon šestogodišnje pauze, najava je nadolazećeg albuma „Nojeva varka“.

Osim Marka, autorski je potpisuju Nevena Glibetić Nensi, Rade Sklopić Raid i Filip Krumes, dugogodišnji saradnici koji će i ovaj put zajedničkim snagama stati iza konceptualnog dijela sastavljenog iz 13 pjesama i nekoliko “intermeca”.

– Tema nam je pokušaj lične, pojedinačne ravnodušnosti kao odgovor na opću. Svojevrsna emigracija u sebe same, u Nojevu barku usred potopa, u ulogu pukog posmatrača umjesto aktera. Kroz pjesme koje funkcioniraju kao poglavlja priče, premda će svaka moći da se sluša i zasebno, album preispituje možeš li postati flegma ako nisi; u tom smislu, priča putuje do vlastitog naslova, do činjenice da je barka jalova odluka ako naprosto nisi odustajač – objasnio je Marko Šelić, koji ove godine uporedo radi na albumu i novom romanu.

Dok su prikupljali ideje i spremali se za novi studijski poduhvat, koncertnu pauzu nisu pravili: osmeročlani sastav, u kome su, osim spomenute četvorke, i Max Kochetov (saksofon), Marko Fabry (bas), Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature) i Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), u svako je doba spreman da na bini podijeli energiju s publikom i odupre se aktuelnoj šundizaciji muzike.

Kako je koronavirus došao u Evropu? Sumnja se da je sve krenulo od 33-godišnjeg Nijemca…

Dom zdravlja Tešanj objavio važno obavještenje u vezi koronavirusa