in ,

Nakon šokantne ispovijesti Pere Gudelja oglasilo se Tužilaštvo SBK

PERO GUDELJ
PERO GUDELJ

Nakon šokantnog videosnimka koji je na svom Facebook profilu objavio poznati privrednik iz Viteza Pero Gudelj, a u kojem tvrdi da se prije tri godine nije pokušao ubiti, nego su ga na to prisilili, iz MUP-a Srednjobosanskog kantona ističu kako im takvi navodi nisu prijavljeni.

Gudelj je 10. augusta 2015. godine na lokalitetu Krčevine kod Viteza pronađen sa prostrelnom ranom glave, osam metara od svog automobila.

Kako se tada moglo čuti, nakon što je začuo pucanj, jedan od njegovih radnika je dotrčao do njega i odmah je prebačen u bolnicu, te je uz velike napore ljekara spašen. Iza sebe je tada, navodno bio ostavio i oproštajno pismo u kojem je naveo razloge zbog kojih se odlučio dići ruku na sebe.

Međutim, u objavljenom videosnimku Gudelj je nakon skoro tri godine sve to demantirao, te naveo kako je na mjesto gdje je ranjen “pozvan da razgovara o poslu”. Tu su ga, kako je u dosta konfuznoj ispovijesti naveo, napale dvije maskirane osobe, koje su mu, navodno dale 10 sekundi da odluči da li želi da bude zapaljen u vozilu ili da mu budu ispaljena tri metka u usta. Tada je on, kako kaže, odlučio da sam puca sebi u glavu.

VEZANI TEKST —————> Pogledajte potresnu ispovijest Pere Gudelja: Nisam pokušao samoubistvo, htjeli su me ubiti

Osobe koje spominje su mu, kaže, zaprijetile da ne smije dati njihov opis u naredne dvije godine, a “ako bi progovorio, desilo bi mu se isto ili bi nastradao neko od njegove porodice”.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Travniku za Faktor su kazali da je nakon pronalaska povrijeđenog Gudelja provedena detaljna istraga ovog slučaja, te da je saslušano više svjedoka i provedena su sva potrebna vještačenja.

– Istragom je utvrđeno da se povrijeđivanje Pere Gudelja u predmetnom događaju nije moglo dovesti u vezu sa nekim krivičnim djelom koje bi se moglo pripisati nekoj drugoj osobi. U vezi s posljednjim istupom Pere Gudelja, Tužilaštvo će procijeniti ozbiljnost tog istupa, a potom eventualno pozvati Peru Gudelja da kroz svoj iskaz da konkretne podatke o eventualnim počiniocima krivičnog djela – kazali su u Tužilaštvu SBK.

Božo Vrećo

Božo Vrećo otkrio ime novog albuma i začudio sve muslimane u BiH

ŠVEDSKA U NEVJERICI Majka sa bebom skočila u rijeku, Sarajlija skočio za njom, a 200 Šveđana samo gledalo i snimalo