in ,

Nastala je panika: Pogledajte kako su se parlamentarci razbježali kada je udario zemljotres!

Snažan zemljotres napravio je velike štete u Hrvatskoj, a osjetio se i u Bosni i Hercegovini, kao i u Srbiji i Sloveniji

Katastrofalan zemljotres koji je danas pogodio područje Hrvatske, osjetio se i u drugim zemljama regije, a da se radi o izuzetno snažnom potresu dokaz je i snimak koji je objavio zastupnik SDS-a u Sloveniji Jure Ferjan.

Snažan potres napravio je velike štete u Hrvatskoj, a osjetio se i u Bosni i Hercegovini, kao i u Srbiji i Sloveniji. Slovenski zastupnik Jure Ferjan objavio je video sa sjednice parlamenta Slovenije u trenutku kada je zemljotres uzdrmao regiju.

“Potres smo osjetili i u slovenačkom parlamentu”, rekao je Ferjan.

Nakon toga, Ferjan je objavio još jedan status gdje se može vidjeti kako je zbog razornog zemljotresa pričinjena i manja materijalna šteta u zgradi parlamenta.

Zbog zastrašujućeg potresa u Hrvatskoj zaustavljen je i rad u nuklearnoj elektrani u Krškom.

Više detalja o zemljotresu čitajte klikom ovdje.

Građani BiH nakon zemljotresa iz straha izašli na ulice, obustavlja se nastava, oglasila se i Civilna zaštita: “Preporučujemo svima da izađu iz svojih domova dok se ne vidi daljnji razvoj situacije”

Poznati stučnjak seizmolog Ivan Brlek otkrio da li građani BiH imaju razloga za strah nakon katastofalnog zemljotresa: “Ne očekujem velike probleme”